21.1 C
Budapest
2020. augusztus 6., csütörtök
Elemi.hu
Kiemelt

Sneider Tamás szerint Karácsony Gergely és Márki Zay Péter is jó miniszterelnök-jelölt lenne

Az elmúlt hetekben Vona Gábor vetette fel, szerinte Karácsony Gergely volna a legmegfelelőbb balliberális ellenzéki miniszterelnökjelölt, ám eltérően reagáltak erre a különféle balliberális pártok. 

Most azonban Sneider Tamás is kifejtette gondolatait, aki nemrégiben hagyta el a Jobbik-frakcióját.

– Ki győzheti le Orbán Viktort? Az önkényektől mentes, szabad országra vágyó ellenzéki szavazóinkat egyre jobban foglalkoztatja az, hogy ki lehetne a legalkalmasabb személy miniszterelnök-jelöltnek – indítja a Jobbik volt elnöke (papíron állítólag még mindig az) Facebook-posztját.

– Karácsony Gergely és Márki Zay Péter az a két potenciális jelölt, akiket én szívesen ajánlok mindenki figyelmébe még akkor is, ha Karácsony Gergellyel a nézeteink tekintetében nagy különbségek vannak köztünk, sok mindent másképp látunk, sok történelmi eseményt és személyt másképpen ítélünk meg. Szimpatikus, hogy hajlandó korrigálni, amikor egy-egy kérdésben beláthatóan „túltolja a biciklit”

– adja meg a választ a saját maga által feltett kérdésre.

Sneider ráadásul öt érvet is felsorakoztatott mellettük, melyek a következők – mint írja-, kompromisszumkészek, észérvekkel meggyőzhetők, demokraták, jól és hitelesen képviselik a szociális ügyeket, illetve polgármesterként már mindketten bizonyítottak.

– Két értelmiségi ember, egyikük a vidéki Magyarországról, másikuk a fővárosból. Vidéki, konzervatív emberként közelebb áll hozzám Márki-Zay Péter reálisabb, földhözragadtabb gondolkodása, de Karácsony Gergely is bizonyította, hogy ki tud törni az örökké (túl)okoskodó, belpesti értelmiségi szerepből. Drukkolok nekik

– zárja gondolatait.

Kapcsolódó híreink

A Mi Hazánk felszólítja a kormányt, hogy nemzetközi szervezetekkel karöltve gyakoroljanak nyomást Kínára

Kemény János

24 órán belül döntenek az iskolák bezárásáról

Szabó Norbert

Borsodi kórkép: Elvágjuk a torkotokat, bemegyünk a házatokba megölünk titeket!

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben