Saját partnereiket futtatta Siófokon apa és fia

A Siófoki Járási Ügyészség lopás bűntette, kitartottság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a – két letartóztatásban lévő – férfiből és két nőből álló bűnbandával szemben, akik egymással összejátszva fosztották ki a prostituáltként dolgozó nők vendégét Siófokon. Az elkövetők nemzetiségéről nem számolt be az ügyészség.

A két büntetett előéletű férfi – apa és fia – 2019 júniusában elhatározták, hogy a három, prostitúciós tevékenységet folytató nőismerősük – akik közül ketten az élettársaik voltak – ilyen módon szerzett bevételeiből fognak megélni.

A nők a prostitúciós tevékenységük során szerzett pénz egy részét a két férfinak átadták, míg egy részét velük közösen felélték.

A két férfi a nőkkel megállapodott abban is, hogy a vendégeiket megpróbálják kifosztani úgy, hogy amíg azok a fürdőben elterelik kuncsaftjaik figyelmét, addig ők az őrizetlenül hagyott ruházatukban lévő értékeiket elveszik. Miután ebbe a nők is belementek, egy német vendégtől közel 200.000,-Ft értékű készpénzt szereztek meg.

A két férfi más vagyon elleni bűncselekményeket is elkövetett Siófokon, így besurrantak egy közeli panzióba, ahonnan az egyik szállóvendégtől tabletet és mobiltelefont loptak el, míg egy lengyel pár gépkocsijának feltörésével majd 300.000,-Ft értékű készpénzt és laptopot zsákmányoltak.

Az ügyészség a két férfival szemben – akik letartóztatásban várják a bírósági eljárást – fegyház, illetőleg börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

(kapos.hu)