Rothadó, büdös étel a rendőröknek.

By on 2019.08.05. 0 103 Views

Az ORFK cáfol…

Büdös, ehetetlen szendvicset kapnak a rendőrök, állítja a Zsaruellátó oldalra hivatkozva az RTL Klub Híradója. A szendvicsek állottak, vizesek, panaszkodnak a rendőrségi ügyekkel foglalkozó oldalnak író rendőrök.

A Zsaruellátó szerkesztője szerint többen rosszul is lettek az ellátmánytól. A BRFK az RTL Klub kérdésére azt mondta, hogy a játékokat biztosító rendőrök nem kapnak rossz minőségű ételt, az ételt frissen csomagolva osztják ki, szerintük eddig nem érkezett panasz az ellátásra, azonban azt is hozzátették, ők csak a budapesti rendőrökért felelnek, a Maccabi idejére vidékről felvezényelt rendőrök élelmezéséről nem tudtak tájékoztatni.

A riport megjelenése után a Zsaruellátó két újabb posztot rakott ki, az egyiken egy nem túl gusztusos gyrosos szendvics, a másikon egy pörköltmaradékos szendvics volt.

Az ORFK azonban közleményt adott ki, miszerint mindez fake news, mint írják,

a Maccabi Európai Játékok biztosításában részt vevő rendőrök élelmezéséről szóló hangulatkeltő rágalmakkal szemben ellenőrzött keretek között, friss és jó minőségű élelmiszert kapnak a biztosításban részt vevő rendőrök.

Az ORFK nehezményezi, hogy a bemutatott képek készítésének helye és időpontja nem ismert, a bemutatott, rossz minőségű termékek mellől hiányzik a csomagoláson feltüntetett fogyaszthatósági jelzés, ráadásul kétségbe vonható a bemutatott termékek eredete is.

Mint állítják, az élelmezést a rendőri vezetők folyamatosan ellenőrzik, a rendőröknek napi háromszori étkezésre elegendő, hideg élelmiszercsomagokat és hűtött ásványvizet osztanak ki. Az alapanyagokat, a nyersanyagokat és a késztermékeket közbeszerzési eljárás keretében szerzik be. Az ORFK szerint ráadásul a kollégák részéről nem érkezett panasz az ellátással kapcsolatban.

A rendőrség az elmúlt három napban kiosztott élelmiszercsomagokról fényképeket is kiadott, ezek szerint a rendőrök többek között kockasajtot, ízes levelet, csokit, gyümölcsöt, májkrémet és előre csomagolt szendvicseket kaptak.(index/MTI)