27.7 C
Budapest
2020. augusztus 8., szombat
Elemi.hu
Kiemelt

Román gazdákat támogat a magyar állam, egyikük 4,9 millió forintot kapott

Az elején nem is sejtették, hogy gazdaságfejlesztési programja révén a magyar állam az ő mezőgazdasági vállalkozásukat is támogatná. Kételkedve tekintettek a Pro Economica Alapítványon keresztül lebonyolított pályázati rendszerre, hiszen meg voltak győződve, hogy az nem nekik szól. Ma már örömmel újságolják, hogy kellemesen csalódtak Magyarország kormányában: a Maros megye színromán vidékein élő gazdák méltányolják, hogy etnikai hovatartozástól függetlenül ők is részesülhettek a jelentős támogatásban – írja a kronikaonline.ro.

Érdekes, kevésbé publikált adatokat olvashatunk például a traveltotransylvania.hu oldalon is. Megtudhatjuk, hogy

Mihai Pop erdőidecsi gazda például 70 ezer lejt, azaz körülbelül 4.9 millió forintot kapott a magyar államtól.

Továbbá megtudjuk, Erdőidecs egy kicsiny falu Maros-megye északi részén, ahol a hivatalos 508 lakosból csak 5 magyart találhatunk. Erdőidecs hivatalosan Marocsvécshez tartozik, ahol a magyar nemzetiségűek aránya még ötven százalék.

Amíg a moldvaiak elperelik a Békás-szorost, Johannis a magyarok ellen uszít, addig a magyar kormány román gazdákat támogat?

Mihai Pop pályázatát 2019. júniusában iktatták és novemberben már az erdőicsei réten legelt az a 15 angus szarvasmarha, amit a pályázaton nyert összegből vásároltak.

A Marosvásárhelyen székelő alapítvány gondosan ügyelt arra, hogy már a kezdetektől fogva két nyelven kommunikáljon, támogatásával pedig fedje le az adott vidék román lakta kistérségeit is. Az alapítvány partnerre lelt az élelmesebb polgármesterekben, akik fenntartás nélkül közvetítették a magyar állam kínálatát.

(fotó: maszol.ro)

Kapcsolódó híreink

Mi Hazánk politikusa: Töröljék az állatszaporítók hirdetéseit!

Szabó Norbert

Szibériai bérrabtartást követel a Mi Hazánk

Kiss Albert

Csődvédelmet kért a négyszeres bajnok Kaiserslautern labdarúgóklub

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben