21.6 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Hírek Külföld

Rendőrkapitányságra támadtak radikalizálódott muszlimok Franciaországban.

Házi készítésű bombák, kövek…

Mintegy 15 radikalizálódott fiatal muszlim támadta meg a franciaországi Val-de Reuil-Louviers rendőrkapitányságát csütörtökről péntekre virradóra. A támadásban pirotechnikai eszközöket, házi készítésű bombákat, lövedékeket is felhasználtak.

A támadás a Le Figaro szerint egészen „látványos” volt. Természetesen teljesen felkészületlenül érte a kapitányság ügyeleteseit. Az erőszakos muszlim fiatalok színes füstbombákat, házi készítésű bombákat és köveket dobáltak a rendőrökre. Lövedékek is voltak náluk.

Megpróbáltak bejutni a kapitányság épületébe, megtámadták a rendőröket is.

A rendőrök könnygázt lőttek közéjük, de közben segítséget kellett kérniük. A Bűnözés Elleni Osztag (BAC) és a Megyei Közbiztonsági Igazgatóság (DDSP) embereinek megérkezése után a támadók elmenekültek. 115 robbanó lövedéket hagytak maguk után a helyszínen. Egy rendőrautó is megsérült, és betörtek az épület ablakai. A rendőrök megúszták komolyabb sérülés nélkül.

Miközben csoportosan elkövetett szándékos károkozás bűncselekménye miatt indult nyomozás, az eljárás jelenlegi szakaszában már annyit lehet tudni, hogy a támadók álarcot viselő, 15-20 év körüli, feltehetőleg radikalizálódott muszlim fiatalok voltak, és olyanokat kiabáltak a támadás közben, hogy »Allah Akbar!« és »Mocskos franciák, gyertek ki, elégetünk benneteket!«

(origo.hu)

Kapcsolódó híreink

Bocsával együtt tört be az udvarra az anyamedve

Szabó Norbert

Ideges lett, autókat rongált

Szabó Norbert

Mi Hazánk: Nemzetbiztonsági kockázat az országos cigány televízió.

bojtilaszlo

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben