13.7 C
Budapest
2020. június 2., kedd
Elemi.hu
Hírek Sport

Rasszizmus miatt rúgta ki négy dolgozóját a Mercedes

Rasszista és tiszteletlen megnyilvánulásaik miatt bocsátotta el négy alkalmazottját a Mercedes Forma–1-es csapata.

A Mercedes 2014 óta tartó sikerkorszakának egyik kulcsa, hogy a csapaton belül laza és felszabadult hangulat uralkodik, melyben az alkalmazottak egyszerre teljesedhetnek ki és érezhetik magukat egy nagy gépezet szerves részének. Vannak viszont bizonyos alapelvek és értékek, amikhez az istálló nagyon szigorúan ragaszkodik. És ha valaki nem tartja magát ezekhez, annak gondolkodás nélkül ajtót mutatnak.

A brit The Sun című lap szombati cikkében egy szélsőséges példát hozott erre. Arról számoltak be, hogy a sorozatban hatodik egyéni és csapatbajnoki címe felé száguldó ezüstösök a múlt hónapban négy dolgozójukat rúgták ki, miután rasszista megjegyzéseket tettek az egyik muszlim munkatársukra, és folyamatosan zaklatták.

Az elbocsátásokra augusztus 2-án került sor, ám az ügyet véglegesen csak a múlt héten zárták le. A csapat alapos belső vizsgálatot indított, melyből az derült ki, hogy IT-részlegükön dolgozó emberüket rasszista módon gúnyolták a dohányzásra kijelölt részlegen, egyikük nemes egyszerűséggel „terroristának” titulálta az illetőt, míg a ramadán idején egymást közt fogadásokat kötöttek, hogy mikor adja föl és szegi meg az olyankor kötelező böjtöt.

A Sun neve elhallgatását kérő forrása azt nyilatkozta, hogy a férfit már évek óta bosszantották, de ez csak az említett fogadások során derült ki, miután az általuk befutónak tartott dátumokat nevekkel együtt papírra vetették. A bulvárlap szerint az elbocsátott négy alkalmazott mellett további háromnak fegyelmit adtak.

A hírt azóta a Mercedes szóvivője is megerősítette. „A belső vizsgálatunk bizonyította, hogy megszegték az egyenlőségre és a sokszínűségre vonatkozó szabályzatunkat. A leghatározottabb módon elítéljük az ilyen fajta magatartást, és azonnal léptünk is az ügyben. Az alkalmazottak sokszínűsége az egyik legfőbb erősségét jelenti a csapatunknak” – közölték.

(M4 Sport)

Kapcsolódó híreink

400 millió forinttal lépett le, 43 embert vágott át a kamubefektető

Kiss Albert

Egy négyéves kislány elveszett az esőerdőben, napokig gyümölcsön és a folyó vizén élt

Szabó Norbert

Újra vonulnak a gárdisták is Budapesten, nagy-magyarországos kampányteherautó indult útnak

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben