22 C
Budapest
2020. június 3., szerda
Elemi.hu
Hírek Külföld

Putyin megint Sztálint mentegette

Minden alapot nélkülöző és szégyentelen hazugságnak nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnök egy keddi moszkvai emlékezetpolitikai tanácskozáson az Európai Parlamentnek azt a határozatát, amely egyformán a háború kirobbantójaként kezelte a náci Németországot és a Szovjetuniót.

Nem szűnnek a történelmi igazság eltorzítására irányuló kísérletek. Ezekhez nemcsak a nácik cinkosainak örökösei csatlakoztak, hanem egészen tiszteletre méltó nemzetközi intézmények és európai szervezetek is beálltak a sorba” – jelentette ki Putyin a nácizmus feletti győzelem jövőre esedékes 75. évfordulójának megünneplését szervező bizottság ülésén.

Emlékeztetett rá, hogy az Európai Parlament egy szeptemberi határozata gyakorlatilag azonos szintre helyezte a náci Németországot és a Szovjetuniót.

„Majdhogynem a náci Németországgal együtt vádolják a Szovjetuniót a második világháború kirobbantásával. Mintha elfelejtették volna, hogy ki támadta meg Lengyelországot 1939. szeptember 1-jén és a Szovjetuniót 1941. június 22-én” – hangoztatta az orosz elnök.

Nehezményezte, hogy azokat, akik megpróbálják „vitatni ezt a valójában semmivel sem megalapozott, szemérmetlen hazugságot, jó előre a demokratikus Európa elleni információs háborúval vádolják meg”. Megígérte, hogy a „hazugságra” Moszkva az „igazsággal” fog válaszolni.

Kilátásba helyezte, hogy Oroszország újabb adatokat fog nyilvánosságra hozni „a Vörös Hadsereg győzelmeiről és vereségeiről, az orosz hadifoglyok tragikus sorsáról, az illegalitásban harcolók hősiességéről és a kollaboránsok szégyenéről, a holokauszt tragédiájáról és a békés lakosság ellen elkövetett bűntettekről, a nacionalisták, Hitler kegyenceinek gyalázatáról”.

(MTI)

Kapcsolódó híreink

Koronavírus kontra globalizmus

Joó György

Mától a hadsereg biztosítja a létfontosságú magyar vállalatok működését (+lista)

Joó György

Szekszárdi gyerekgyilkos: Jól főznek a börtönben

bojtilaszlo

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben