13.2 C
Budapest
2020. június 4., csütörtök
Elemi.hu
Külföld Sport

Premjer Liga -Nem lesz szünet a következő szezon előtt

Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság következő idényét augusztus 2-án kezdik el, így nem tartanak szünetet a 2019-20-as szezon befejezését követően.

Az időpontokról Makszim Mitrofanov, a sportági szövetség (RFSZ) főtitkár-helyettese nyilatkozott, miután az orosz sportminisztérium támogatásáról biztosította az RFSZ vezérkarának a bajnokság folytatásáról hozott döntését.

 “Ha június 21-én újraindulunk, a következő szezon már augusztus 2-án elrajtol. Amennyiben viszont valamilyen okból csúsznánk, akkor pedig augusztus 5-én kezdődik meg a 2020-21-es bajnoki idény” – mondta a TASZSZ-nak Mitrofanov.

 

   “Az alapelv az – fűzte hozzá -, hogy minimalizáljuk a személyzet tagjai, a mérkőzés szervezői és a csapat játékosai közötti kapcsolatot, ezzel is csökkentve a járvány jelentette kockázatokat. A távolságnak két méternek kell lennie, s ennél közelebb nem mehetnek a riporterek sem a meccsek utáni nyilatkozatok készítésekor.”

 

A liga minden csapatának nyolc – egyformán zárt kapus – mérkőzése maradt a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonból, a pontvadászat július 22-én zárul, majd három nappal később rendezik meg a kupadöntőt.

MTI

Kapcsolódó híreink

Összefoglaló: Európa vált a világjárvány epicentrumává

Szabó Norbert

Koronavírus: 40 magyar van karanténban Mexikóban

Szabó Norbert

Ismét kiújultak a tüzek a csernobili zónában, Kijev levegője veszélyessé vált a füst miatt

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben