23.7 C
Budapest
2020. július 8., szerda
Elemi.hu
Külföld

Piros-fehér-zöldbe borult Kolozsvár egyik legforgalmasabb utcája

A kolozsvári magyarok egészen otthonosan érezhetik magukat, amikor végigsétálnak a felújított utcán.

Befejeződött Kolozsvár egyik legforgalmasabb utcájának felújítása – adta hírül a maszol.ro Emil Boc polgármester Facebook-posztja alapján. Az arculatváltás érdekessége, hogy az útburkolatot piros-fehér-zöldre festették. Az egykori Wesselényi/Dózsa György, ma már Regele Ferdinand utca átalakítása és felújítása tíz hónapig zajlott. Az utcát kiszélesítették, buszsávot és biciklisávot hoztak létre, és fákat is ültettek mindkét oldalán.

Tizenkét töltőállomást is elhelyeztek rajta elektromos rollerek és kerékpárok számára, a közvilágítást LED-technológiával oldották meg. A városvezetésnek bizonyára nem ez volt a szándéka, de a kolozsvári magyarok egészen otthonosan érezhetik magukat, amikor végigsétálnak a felújított utcán: a buszsávot ugyanis pirosra, a biciklisávot zöldre festették, a gyalogátjárók színe pedig nyilván fehér maradt. A munkálatok egyébként 23 millió lejbe kerültek, az összegből 21 millió lej vissza nem térítendő uniós támogatás volt.

(Maszol.ro)

Kapcsolódó híreink

50 szerbiai kisebbségi ütötte-verte egymást Bécsben

Kiss Albert

Négy ember meghalt a hétvégi árvizekben Csehországban (+videók)

Kiss Albert

Állampolgári jogokat kapnak a migránsok és menedékkérők Portugáliában a járvány idejére

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben