-4 C
Budapest
2020. április 3., péntek
Elemi.hu
Hírek Külföld

Pénz- és élelemosztással mentenének meg milliókat az éhhaláltól Indiában

1700 milliárd rúpiás (22,6 milliárd dollár) mentőcsomagot jelentett be India, mellyel elsősorban a szegényebb rétegeket segítenék meg, akik számára életveszélyes a meghirdetett 21 napos országos lezárás. Az intézkedések részét képezi közvetlen készpénzosztás és élelmiszerosztás is.

„Nem szeretnénk, ha bárki éhes lenne, ezért eleget adunk nekik, hogy biztosítsuk a gabona és fehérje bevitelüket” – mondta India pénzügyminisztere, Nirmala Sitharan egy sajtótájékoztatón.

Milliók élnek Indiában úgy, hogy az utcákat járják alkalmi munkákat keresve, e munkaerő iránti kereslet a kijárási tilalom miatt lényegében nullára esett. Többen közülük ráadásul vidékről ingáznak a nagyvárosokba, ami azt jelenti, hogy a közlekedés lezártával ők most a nagyvárosok utcáin ragadtak, mert nem tudnak hazamenni. A napi bevétel híján már most ezrek, ha nem milliók kerültek az éhhalál szélére.

A mai intézkedések elsősorban ennek a társadalmi rétegnek jelentenek majd segítséget.

A kormány arra készül, hogy fejenként 5 kilogramm gabonafélét osztanak ki a lakosságnak, illetve a szegényebb csalások még plusz egy kiló hüvelyes élelmiszert is kapnak. Ezen kívül 83 millió szegényebb család juthat ingyen gázfőzőkhöz, illetve 200 millió nő és idős állampolgár kap közvetlenül is készpénzt a kormánytól.

Az egészségügyben dolgozókra biztosítást köt az állam: minden „frontvonalbeli” dolgozóra 5 millió rúpiás fedezet lesz érvényben.

Forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó híreink

F. Achilles és két testvére családi vállalkozásban vitt mindent, ami mozdítható

Irányi Dániel

Több, mint száz agyonvert kutya tetemét ásták el a hajdúsági erdőben

Szabó Norbert

Mi Hazánk: Csenyéte a bizonyítéka, hogy már hazánkban is léteznek no-go zónák

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben