5.8 C
Budapest
2020. március 31., kedd
Elemi.hu
Belföld Hírek

Pécs Pride-Május 16

Május 16-án, egy hatnapos fesztivál zárónapján tartják az első vidéki LMBTQ-felvonulást Pécsen. Magyarországon ilyenre korábban csak a fővárosban került sor, írja a Szabad Pécs a szervezők szerda esti bejelentése nyomán.

A Freedom of my Indentity Human Rights Festival & Pécs Pride 2020 néven futó eseményt a Diverse Youth Network nevű közösség szervezésében, a Budapest Pride csapatának támogatásával rendezik meg.
A pécsi portál szerint a helyi LMBTQ-közösség tagjai már a korábbi években is szerveztek a Budapest Pride programjaihoz kapcsolódó eseményeket Pécsre, büszkeségmenetet azonban korábban még egyetlen vidéki városban sem tartottak.

A pécsiek tavaly jelentették be, hogy megszervezik az első vidéki Pride-felvonulást, amelynek hírére Nemet mondok a Pécs Pride-ra, hogy ne lehessen Pécsett provokatív LMBTQ felvonulást tartani! címmel indítottak petíciót a menet ellenzői.

A Szabad Pécs úgy tudja, Budapest és Pécs után feltehetőleg Szeged lehet a következő magyar város, ahol LMBTQ-felvonulást rendezhetnek, de erre leghamarabb csak jövőre, 2021-ben kerülhet sor.

index

Kapcsolódó híreink

Fél nap alatt elfogták a szomáliai erőszaktevőt

Szabó Norbert

Titkolja a Jobbik, hogy hányan léptek ki Jakab elnökké választása óta

Irányi Dániel

Sírva röhögünk: így néz ki a műemlékek restaurálásáért felelős román hatóság székháza

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben