23.8 C
Budapest
2020. augusztus 6., csütörtök
Elemi.hu
Bűnügy Kiemelt

Párnával fojtogatták az idős asszonyt, hogy elárulja hol tartja a pénzét

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt két 24 éves fiatalemberrel szemben, akik tavaly decemberben együtt raboltak ki egy idős asszonyt egy Heves megyei településen.A két büntetett előéletű vádlott 2019. december 16-án kevéssel éjfél előtt érkezett a szomszédfaluból az alig 300 lelket számláló hevesi kisközségbe, ahol – előzetes megbeszélésüknek megfelelően – rögtön a sértett portájához lopakodtak.

 

Itt egyikük leszerelte a lakóházablakáról az azt védő rácsot és szúnyoghálót, majd a két elkövető az ablakon át bemászott az épületbe. Odabenn tapogatózni próbáltak a sötétben, ám az így okozott zajjal felverték a lakástulajdonosát, egy gondozásra szoruló idős asszonyt, aki vesztére villanyt gyújtott.Mivel a vádlottak tartottak attól, hogy világosban a nő felismeri őket, mögé kerültek, majd a fiatalabb elkövető hátulról a földre lökte a sértettet, akinek a fejére egy párnát szorított.

A fuldokló asszonytól mindkét támadó pénzt követelt, amit végül sikerült is szerezniük, mivel áldozatuk szorult helyzetében elárulta, hogy hol tartja a tárcáját. A vádlottak a megtalált erszényből magukhoz vettek 10.000 forintot, valamint egy kosárból eltulajdonítottak két doboz cigarettát, azután bezárták az idős hölgyet a fürdőszobába és távoztak a helyszínről. Az asszony az őt ért bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Az Egri Járási Ügyészség járási ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett rablás bűntettével, személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint éjjel elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja a két, jelenleg letartóztatásban lévő társtettest.Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság fegyházbüntetést szabjon ki a vádlottakkal szemben, mellékbüntetésül határozott időre tiltsa el mindkettőjüket a közügyek gyakorlásától, emellett kötelezze őket a nyomozás során felmerült 1.327.118 Ft bűnügyi költség viselésére és a sértett kárának megtérítésére.

Elemi.hu

Kapcsolódó híreink

Dróntámadás ért egy ukrán katonai orvosi járművet Donyeck megyében

Dunai Tibor

Viperával támadták meg, mindenféle előzmény vagy ok nélkül

Irányi Dániel

Újabb migráns-alagutat találtak a határnál

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben