32.6 C
Budapest
2020. augusztus 8., szombat
Elemi.hu
Környezetvédelem

Papírból készül környezetbarát borospalack

Szinte teljes egészében újrahasznosított kartonpapírból készített borospalackokat a Frugalpac nevű, fenntartható csomagolásokat fejlesztő brit cég.

A Frugalpac palackjai esetében egy különleges bevonat gondoskodik arról, hogy az ital véletlenül se szivárogjon ki az edényből – írja a Store Insider.

A Frugal Bottle-nek névre hallgató újdonság ötször könnyebb az üveg borospalacknál, és akár 84 százalékkal kisebb szénlábnyommal, illetve nagyjából 75 százalékkal kisebb vízlábnyommal rendelkezik nála.

A szénlábnyoma az újrahasznosított műanyag palackokét több mint harmadával múlja alul.

Az úttörő csomagolást legelőször egy Cantina Goccia nevű borászat italával megtöltve tűnik majd fel a kiskereskedelmi forgalomban. A termékhez Skócia egyes kiskereskedelmi egységeiben, illetve online lehet majd hozzájutni.

(Store Insider nyomán – Fotó: frugalpac.com)

Kapcsolódó híreink

A teknősfajok több mint felét fenyegeti a kihalás veszélye tudósok szerint

Kiss Albert

Méhek titkai – Csodálatos képsorozat egy mézelő méhcsalád életéről

Irányi Dániel

Hazánk több mint 145 millió euró támogatást kap árvízvédelemre és vízgazdálkodás fejlesztésére

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben