Pakusza: Véleményem szerint felháborító és uszító a TASZ közleménye

A TASZ felszólította a rendőrséget, hogy fel kell oszlatnia a Mi Hazánk sályi demonstrációját, ha azt tapasztalja, törvénysértés történik. Erre reagált Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk borsodi elnöke közleményében.

Pakusza szerint

“felháborító és uszító a TASZ közleménye  a miskolci tüntetés és a sályi gyertyagyújtás kapcsán. Folyamatosan feltételes módban gyárt prekoncepciót és előre feltételez mindenféle törvénytelenséget, melyben a cigányság lehet az áldozat” – mondta.

Így folytatta: “Ezzel szemben pontosan tudják, hogy egy-egy ilyen tüntetésnek megvannak a maga szabályai. Minden mozzanata, a helyszínektől a felszólalók beszédééig le van előre egyeztetve a rendőrséggel, amely biztosítja a rendezvényt és amelytől eltérni nem lehet.  A Mi Hazánk Mozgalom a rend pártjaként ezeket a törvényi rendelkezéseket maximálisan be fogja tartani. “

Pakusza elmondta, hogy szerinte sokkal jobb lenne, ha a TASZ  nem uszítana, hanem a rend pártjára állna.  Ahogy fogalmazott, a TASZ tevékenysége sok esetben ezzel ellentétes.

“Hiszen országszerte több olyan helyi rendeletet támadtak meg, amelyek a segélyekért cserébe elvárásokat támasztottak. Például rendet a portán, kerítés építését vagy négyzetméter korlátot a lakhatás esetében. Ezek a rendeletek a normalitás érdekében születtek és megszüntetésük a közösségi együttélést nehezítik” -mondta.

Pakusza szerint ezen önkormányzati rendeletek sorozatos megtámadásával nemcsak súlyosan beleavatkoznak a helyi közösségek életébe a TASZ, de jelentősen nehezítik a normális, integrált életmód kialakulását és a kiilleszkedett életmódot folytató emberek visszaillesztését a társadalomba.