25.8 C
Budapest
2020. július 15., szerda
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

Padlóra kerül a francia gazdaság

A koronavírus-járvány miatt két hónapig áll a francia gazdaság, ezért akár két számjegyű GDP-visszaesés is elképzelhető.

A francia gazdaság akár 11 százalékkal is zsugorodhat az idén a koronavírus következményei miatt, a következő hónapok még igen nehezek lesznek, jövőre azonban növekedési pályára áll az unió második legnagyobb gazdasága – mondta az MTI szerint Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter.

A koronavírus-járvány komoly ütést mért a gazdaságra, ami gyakorlatilag két hónapra leállt. Ez elkerülhetetlenül befolyásolja a gazdaság idei összteljesítményét, a GDP akár 11 százalékkal is visszaeshet 2020-ban. Franciaországban március 17-étől május 11-éig gyakorlatilag bezárt az összes gyár, állt a termelés, a kiskereskedelmi egységek döntő része sem nyithatott ki a járvány terjedését megelőző szigorú kormányzati intézkedések miatt.

A francia pénzügyminiszter szerint az élet normalizálódásának jeleként kedden mintegy 300 ezer kávézó, bár és étterem nyit újra országszerte.

(MTI)

Kapcsolódó híreink

Borsót akartak lopni, kövekkel támadtak mezőőrökre Tiszavasváriban

Kiss Albert

Franciaországban is már 2 ezer feletti a halálozás

Kemény János

Macron a határok nélküli Európa összeomlásától és a nacionalizmustól fél

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben