-0.7 C
Budapest
2020. április 3., péntek
Elemi.hu
Külföld

Özönlenek haza az ukránok

A koronavírus-járvány kitörése óta már több mint 78 ezer ukrán tért haza külföldről – tájékoztatott az Ukrán Külügyminisztérium Koronavírus a világban nevű Twitter oldalán.

A közlemény szerint a világszerte bevezetett karantén intézkedések bevezetése óta az ukrán állampolgárok hazajuttatása egyre nagyobb kihívást jelent a külügy számára, ahogy a közleményben fogalmaznak eddig is számos kreatív döntés született ez ügyben.

A tájékoztatás szerint 152 ukrán állampolgár van karanténban külföldön, a legtöbben 106-an Lengyelországban kerültek vesztegzár alá, 18 fertőzöttet kezelnek kórházban, eddig 6-an épültek fel a betegségből, hárman vesztették az életüket koronavírus-fertőzésbe külföldön.

Forrás: Korrespondent/KárpátHír

Kapcsolódó híreink

Országos vesztegzár bevezetését mérlegeli a cseh kormány

Szabó Norbert

Boris Johnson: Erőteljes új felhatalmazást kaptunk a brexit végigvitelére

Kemény János

Székelyek: „Zárják le Hargita megye határait!”

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben