9.8 C
Budapest
2020. március 30., hétfő
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

Összetákolt létrákkal ostromolják a görög határt

Miközben az európai sajtóorgánumok döntő többsége kizárólag a koronavírussal van elfoglalva, úgy beállítva azt, mintha az egyetlen hatalmas fenyegetés lenne kontinensünkre nézve, addig teljesen figyelmen kívül hagyják a Görögország határainál kialakult háborús helyzetet.

Mint arról korábban beszámoltunk, Európa gyakorlatilag háborúban áll, ugyanis idegen erők – jelentős török segítséggel – támadják az unió határait. Dacára a bevándorláspárti médiumok néma csendjének, a helyzet azóta sem csillapodott.

A minap például egy muszlim férfi által készített videófelvétel került fel a világhálóra, amin jól látható, hogy a török oldalon rekedt illegális bevándorlók a környező fákból ostromlétrákat készítettek, majd hatalmas tömegbe verődve megindultak a görög határ felé. A videón ezúttal is erejük teljében lévő férfiak hadát láthatjuk, nem azokat az állítólagos “nőkből és kisgyermekekből álló éhes, legyengült csoportokat”, amikről a bevándorlást pártoló (ál)civilszervezetek előszeretettel szónokolnak.

A videót egy görög hírportál is átvette, ami kiemelte, mivel a határőrökkel megerősített kerítés sikeresen meggátolta a migránsok Európába való betörését, ezért azok új módszerhez folyamodtak: A környező fákból rögtönzött ostromlétrát ácsoltak, amit ruhadarabokkal és rongyokkal kötöttek össze.

A görög védelmiminiszter kijelentette, a Frontex-el megerősített görög rendőri erők ezúttal is visszaverik a rohamot, majd Törökország felelősségéről beszélt:

A törökök célja, hogy áttörjék határainkat, ezzel erősítve zsarolópozíciójukat Európával szemben.

Dacára a bevándorláspárti médiumok hírzárlatának, a görög-török határon uralkodó feszültség egy pillanatra sem enyhült az elmúlt időszakban. Egy héttel ez előtt például az osztrákok elit kommandójával kerültek összetűzésbe török rendőrök, miután a törökök könnygázzal támadtak a járőröző osztrákokra.

Mikor a kommandó tagjai felelősségre vonták a támadókat, még a törökök voltak felháborodva, és azt kiabálták: “Mit kerestek itt, ez nem is a ti országotok!”

Az eset után néhány órával a törökök ismét könnygáztámadást hajtottak végre, ezúttal már a görög határőrök ellen, ezzel elősegítve 500 migráns bejutását Görögországba.

A görög jelentések szerint eddig 53 ezer illegális bevándorlót sikerült feltartóztatniuk a legutóbbi krízis kirobbanása óta.

(voiceofeurope.com)

Kapcsolódó híreink

Fekete nő lesz az új 007-es ügynök.

bojtilaszlo

Élve égették el a 6 éves kislányt megerőszakoló pedofilt (KÉPEK)

Kiss Albert

Greta Thunberget megfertőzhette a koronavírus

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben