22.7 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Belföld Hírek Kiemelt

Összefirkálták Churchill városligeti szobrát

Szerdán hajnalban valakik a “náci” szót, valamint a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak) mozgalom nevének rövidítését firkálták Winston Churchill néhai brit miniszterelnök városligeti szobrára – jelentette be a főpolgármester Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely azt írta, hogy súlyos tudatlanságról tanúskodó, konkrét és átvitt értelmű barbárságnak tartja a tettet, különösen egy olyan államférfival szemben, akinek kulcsszerepe volt a nácik ellen vívott háborúban.

A szobrot civilek kezdték lemosni, az eredeti állapotot a Fővárosi Közterület-fenntartó munkatársai állították vissza – olvasható a Facebook-bejegyzésben.

“Úgy látszik, ma Budapesten berúgta az ajtót (…) a történelem meghamisítása, vagy legalábbis totális félreértése, és az erre alapozott gyűlöletkeltés” – fogalmazott Karácsony Gergely, megjegyezve, hogy ő Churchill életművének tisztelője, aki a rasszizmus minden formáját elítéli.

Két hete Londonban is megrongálták Winston Churchill emlékművét: a parlamenttel szemben emelt szobor talapzatára festékszóróval azt fújták, hogy az egykori brit miniszterelnök rasszista volt.

MTI

Kapcsolódó híreink

Megbüntettek egy román műsorvezetőt, aki tankokat is bevetne a székelyek ellen

Szabó Norbert

Cipőért, parfümért ölt

Kiss Albert

Terjed az öngyilkosság a luxushajón ragadt alkalmazottak között

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben