14.1 C
Budapest
2020. július 13., hétfő
Elemi.hu
Belföld

Országos tisztifőorvos: az egészségügyi ellátások fokozatosan indulnak újra

Az egészségügyi ellátások fokozatosan indulnak újra és csak előzetes telefonos bejelentkezés után vehetők igénybe – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília azt kérte az állampolgároktól, hogy ne menjenek személyesen háziorvoshoz, szakrendelőbe, egyeztessenek előzetesen telefonon időpontot!

Még nem tértünk vissza a járvány előtti működési rendhez – figyelmeztetett az országos tisztifőorvos.

Elmondta: az akut sürgősségi fogászati ellátás előzetes bejelentkezéssel zavartalanul folyik. Ilyenkor már telefonon kikérdezik a jelentkezőt, és ha koronavírusos, akkor is kap akut sürgősségi ellátást. Ha nincs szüksége sürgősségi ellátásra, és a kikérdezés alapján koronavírus-gyanús, akkor a háziorvos rendeli meg a mintavételt, mint normál esetben is.

(MTI)

Kapcsolódó híreink

Gyurcsány beszólt a keresztényeknek: “Inkább imádkozzanak Péter testvérért!”

Kiss Albert

A Heim Pál Gyermekkórháznál is katonai sátrat építettek

Kiss Albert

Novák Előd kulturális szabadságharcot hirdetett

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben