28.5 C
Budapest
2020. július 2., csütörtök
Elemi.hu
Külföld

Oroszország új katonai bázist épít Észak-Szíriában

Az orosz hadsereg egy új bázist épít Szíria északi részén a szíriai-török-iraki hármas határ közelében. Ezt a Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) nevű szervezet jelentette be pénteken.

Helyi beszámolók szerint egy tucat orosz páncélozott harci jármű, két orosz harci helikopter kíséretében érkezett meg Al-Malkiyah határvárosba.

A bázist a tervek szerint Qasr Deeb falu közelében építik fel, mely Al-Malkiyah településtől észak-nyugatra található a három ország határának térségében.

Az SOHR humanitárius szervezet szerint ez az első alkalom, hogy az orosz hadsereg egységei a hármas határ térségébe érkeztek.

A szíriai hadsereg és az orosz hadsereg közös járőr tevékenységet hajt végre a térségben, azonban a szíriai katonai források nem tesznek említést az új orosz bázisról.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Damascus Post)

Kapcsolódó híreink

Angela Merkel tovább korlátozná a szólásszabadságot

Irányi Dániel

Ötvenezren vonultak fel Pozsonyban az abortusz teljes betiltását követelve

bojtilaszlo

Betöltötte 117. életévét a világ legidősebb embere

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben