28.8 C
Budapest
2020. augusztus 13., csütörtök
Elemi.hu
Bűnügy Hírek

Örökre rács mögött maradhat a rém

Úgy tűnik, soha nem szabadulhat az elvetemült szexuális bűnöző. Lajstroma igen hosszú… 

Legalább 30 évet börtönben kell töltenie, de utána sem helyezhető szabadlábra Reynhard Sinaga. A brit sajtóban a királyság történetének legádázabb szexuális ragadozójának nevezik a 36 éves indonéz állampolgárt, aki a manchesteri szórakozónegyed közvetlen közelében lévő lakásában, miután bedrogozta őket, 136 húsz év körüli férfit erőszakolt meg és további 23-at bántalmazott szexuálisan, az áldozatainak száma pedig meghaladhatja a 190-et.

A négydiplomás, épp a PhD-jén dolgozó férfit a mintegy tíz éven át zajló bűncselekmény-sorozat ügyében négy különböző büntetőeljárás keretében találták bűnösnek, ám a kiléte eddig ismeretlen volt: a sajtót most először engedték be a tárgyalóterembe. A bíróság szerint a 2007 óta Nagy-Britanniában élő Reynhard Sinaga kora hajnalban ittas, fiatal férfiakat keresett az utcákon, akiknek alkoholt vagy szállást ígért. Az így magához csalt áldozatait elkábította és megerőszakolta. A bíróság szerint Sinaga számára jelentőséggel bírt, hogy áldozatai heteroszexuálisak legyenek.

A bűnlajstromát azért sikerült részletesen feltárni, mert klasszikus “trófeagyűjtő” volt: az erőszakos aktusokat mobiltelefonján rögzítette, a felvételeket és az ellopott tárcákat, órákat megőrizte. Rengeteg áldozat személyazonosságát még nem sikerült megállapítani, sokan ugyanis nem vették észre, vagy – ami a valószínűbb – szégyellték a történteket, és nem tettek feljelentést.

A Scotland Yard szerint Sinaga a folyékony ecstasyként ismert GHB-t használhatta áldozatai elkábítására, és az ügyészség a legtöbb áldozatot szedő szexuális bűnözőként valószínűsíti. A férfi akkor lepleződött le, amikor egy áldozata az erőszakos aktus közben váratlanul magához tért, kitépte a kezéből a telefonját és azonnal feljelentette.

Sinaga a bíróságon azzal védekezett, hogy csupán a másik férfi szexuális fantáziáját segített megvalósítani, aki aktus közben halottnak akarta tettetni magát. A telefonjával készített felvételeken azonban hallható volt, ahogy áldozata horkol.

(MTI, BBC, index.hu nyomán)

Kapcsolódó híreink

Előállítottak öt gárdistát a tegnapi felvonulás után

Kiss Albert

Betiltották a vadállatok kereskedelmét és fogyasztását Wuhanban

szilardkrebsik

Gyurcsány még Kovács Lászlót is át akarta csábítani

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben