20.9 C
Budapest
2020. július 13., hétfő
Elemi.hu
Külföld

Örményországban betiltják a dohányzást a köztereken

A tiltás megsértőivel szemben 50 ezer dram (30 ezer forint) bírságot szabhatnak ki.

Az örmény parlament csütörtökön törvényt fogadott el a köztereken és zárt légterű helyeken történő dohányzás tilalmáról – közölte az örmény televízió. „A törvénytervezetet 76 képviselő támogatta 16 ellenében, 7 tartózkodás mellett (…). Gratulálok mindenkinek, aki ellenzi a dohányzást a köztereken” – jelentette be Ararat Mirzoján, a 132 fős törvényhozás házelnöke a szavazás eredményét ismertetve.

Az egészségügyi minisztérium által beterjesztett jogszabálytervezet értelmében a tiltás megsértőivel szemben 50 ezer dram (30 ezer forint) bírságot szabhatnak ki, betartatása pedig a rendőrség hatáskörébe tartozik. A dohányzási tilalom a közterületek mellett a többi között kiterjed a tömegközlekedési eszközökre, valamint a művelődési és kulturális intézményekre is.

Forrás: MTI

Kapcsolódó híreink

Újabb menekülthullám fenyeget Szíriából az éhezés miatt

Kiss Albert

Az EU fegyverszünetre szólított fel Líbiában, ahol ismét heves harcok dúlnak

Dunai Tibor

Megbüntettek egy román műsorvezetőt, aki tankokat is bevetne a székelyek ellen

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben