23 C
Budapest
2020. augusztus 8., szombat
Elemi.hu
Gazdaság Kiemelt

Óriási drágulás a Balatonnál

A balatoni ingatlanárak az elmúlt években rendre meghaladták az országos átlagot. A Balatonkenesén lévő családi házak esetében volt a legnagyobb a drágulás: 220 ezer forintról 487 ezer forintra nőtt a négyzetméterenkénti ár – derül ki az Ingatlannet.hu statisztikájából, amit az onlinebalaton.hu ismertetett.

A balatonföldvári és a fonyódi ingatlanok továbbra is némileg olcsóbbnak számítanak a többi településhez képest: 2015-ben 195-210 ezer forintos négyzetméterár között kínálták eladásra a házakat, míg mára 316-340 ezer forintra nőtt az ár.

A siófoki árak is jelentősen emelkedtek, 5 évvel korábban még csak 255 ezer forintos átlagos négyzetméterenkénti áron lehetett ingatlant vásárolni. Mára ez az összeg 480 ezer forintra emelkedett négyzetméterenként.

A legdrágábbnak Tihany számít, 621 ezer forintos négyzetméterenkénti árral,

Zamárdiban 565 ezerre nőtt a 2015-ös 344 ezerről a családi házak négyzetmétereként ára.

A téglaépítésű lakások esetében sem jobb a helyzet. A legtöbb településen több mint duplájára emelkedtek az árak. Tihany területén 2015-ről 2020-ra 500 ezerről több mint egymillió forintra ugrottak a téglalakások négyzetméter átlagárai, míg Zamárdiban öt év alatt 525 ezerről 1,1 millióra. Siófokon és Balatonföldváron szintén megduplázódtak az átlagárak.

(Infostart.hu nyomán – Fotó: Pixabay.com)

Kapcsolódó híreink

BL: Nápolyban semmi sem dőlt el; a Chelsea nehéz helyzetben

Irányi Dániel

A tóban találták meg a megerőszakolt lány holttestét

Irányi Dániel

Skóciában teljes értékű szavazati jogot kaptak a bevándorlók

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben