24.2 C
Budapest
2020. augusztus 7., péntek
Elemi.hu
Belföld Gazdaság Hírek Kiemelt

Orbán: Pénzügyi eszközökkel próbálják zsarolni Magyarországot

A bevándorláspárti országok pénzügyi eszközökkel próbálják zsarolni Magyarországot migrációellenes politikánk miatt, ami most nem sikerült – mondta szokásos reggeli interjújában Orbán Viktor a Kossuth Rádióban az uniós költségvetési tárgyalásokat elemezve. A miniszterelnök beszélt a szeptemberben induló iskolaőr programról is,  melynek célja a pedagógusok védelme, és a rend fenntartása. 

Nem háborút, de fontos csatát nyertünk – mondta Orbán Viktor az uniós költségvetési vitát értékelve. A miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújában úgy fogalmazott, a bevándorláspárti országoknak személyes indulatai vannak a magyarokkal, a magyar migrációs politikával szemben. Pénzügyi eszközökkel akarják zsarolni Magyarországot, ez nem sikerült. – Európában két egymással versengő nézet van a jövőről, az egyik túl van a kereszténységen és a nemzeti kultúrák korszakán, sok idegen kultúrájú embert engedne be, hogy összekeveredjenek az itt élőkkel, és ebből egy sajátos kultúra adódjon.

Mi viszont ezt nem akarjuk, mi szeretjük, ha biztonság, rend van, ha nincs terrorizmus, nem akarjuk, hogy nekünk kelljen alkalmazkodni az ide érkezettekhez. Mi nem akarunk arra az ösvényre lépni.

Azonban a másik nézet hívei nem engedik, hogy erről mi döntsünk, azt mondják, Európának mindenhol egyformának kell lennie – mondta a kormányfő, jelezve, egy nemzeti kormánynak tovább kell vívni ezeket a csatákat.
Arra, hogy Magyarország több pénzt kap Orbán Viktor úgy reagált, az Európai parlamentben tárgyaló csapata öt nap alatt szerzett 3 milliárd eurót az országnak, ez 1100 milliárd forint. Egy megállapodási javaslat volt az asztalon, ami Magyarország szempontjából több sebből vérzett, ezt kellett érvekkel, tényekkel korrigálni, és ez sikerült.

Mint mondta,

a magyarok és a lengyelek visszaverték azt a kísérletet, hogy az őket megillető pénzekről mások döntsenek, ez váltotta ki a liberálisok elégedetlenségét az Európai Parlamentben.

Szavai szerint a tárgyaláson számos érdek ütközött, és az összetettségét az is növelte, hogy nemcsak a hét éves költségvetési időszakot tárgyalták, hanem a pandémia miatt lelassult gazdaságok talpra állítását célzó csomagot is.

A kormányfő fontosnak tartja, hogy hazánk különböző módokon kiegyensúlyozza a külföldi cégek által a hazánkban megtermelt és innen kivitt profitot. Mint mondta, ennek három lába az uniós támogatások, a külföldön dolgozó magyar munkavállalók utalásai, valamint a külföldön befektető magyar cégek profitja. Orbán Viktor arra is kitért, a környező országokban egyre romló koronavírus-járványhelyzettel kapcsolatban a legfontosabb, hogy a határainkon betartsuk és betartassuk a meghozott intézkedéseket, hiszen a legnagyobb kockázat a kórokozó behurcolása.

Orbán Viktort kérdezték az iskolaőr programról is, erre a miniszterelnök azt mondta, a baj nagyobb mint gondolnánk – Kínos erről Magyarországon beszélni, hiszen az iskolai erőszak a mi gyengeségünk, szégyellnivaló pont, amit meg kell oldani, amiről beszélni kell. Vannak olyan országrészek, ahol elvadultak a dolgok, az emberi érintkezésben pedig nincs tisztelete a pedagógusnak. Sok családban nem a gyerek fejlődése, boldogulása a cél, noha a tanárok ezért dolgoznak. A gyerek az gyerek, tudjuk hogy néha meggondolatlan.

Az iskolába betörő szülőkkel nagyobb a probléma, a pedagógusokat meg kell védeni, nem lehetnek kiszolgáltatott helyzetben –

érvelt Orbán.
Hangsúlyozta, elfogadhatatlan, hogy a pedagógusok kiszolgáltatottnak érezzék magukat, rettegjenek, miközben mások javára végzik a munkájukat.– Nem lehet bemenni fenyegetni senkit, ez nem történhet meg többet nálunk, cselekedni kellett, talán hamarabb is – tette hozzá.

Mint fogalmazott, a liberális értelmiség szerint persze nem rendőr kell, hanem pszichológus meg dialógus, de amikor valaki átlép egy határt, ott nem beszélgetni kell, hanem rendet teremteni. Ezért kellett a rendőrséget bevonni, és csak ott lesz őr, ahol probléma van, ahol segítséget kérnek.  –Szabadság van, demokrácia van, de van egy határ, amit nem lehet átlépni. Az iskola nem egy klub, hanem egy munkahely, a gyereknek pedig az a dolga, hogy tanuljon, és ezt nem zavarhatja meg senki – hangsúlyozta.

Kapcsolódó híreink

Szaud-Arábiában esett a hó, Dubaiban meg özönvíz volt

Kiss Albert

Mellkason szúrta élettársát egy miskolci nő

Dunai Tibor

Elhunyt egy idős beteg, kilenccel nőtt az igazolt fertőzöttek száma Magyarországon

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben