22.7 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Hírek Külföld

Öngyilkos merénylők robbantottak Tunéziában.

A fővárosban Tuniszban, rendőrségi célpontoknál…

Felrobbantotta magát két öngyilkos merénylő csütörtökön Tunisz belvárosában. A terroristáknak rendőrségi célpontjai voltak. Egy rendőr meghalt, többen megsebesültek.

A rendőrség lezárta a környéket.

Az első robbantás egy rendőrautó mellett történt, a francia nagykövetségnél.

A belügyminisztérium szerint egy rendőr meghalt, valamint két rendőr és három civil megsérült.A Mirror azt írja, helyi tudósítók szerint a rendőrautó mellett testrészek hevernek.

A második robbantás a terrorelhárító központ parkolójában volt. Négyen megsérültek, egy rendőr meghalt.

Szemtanúk újságíróknak azt mondták, a merénylő be akart törni a központ épületébe, és amikor a rendőrök ezt megakadályozták, felrobbantotta magát. Az elmúlt években több terrortámadást elkövettek Tunéziában. Tavaly októberben egy nő felrobbantotta magát Tunisz belvárosában, a merényletnek azonban nem volt halálos áldozata.

2015 márciusában 22 embert öltek meg fegyveresek a tuniszi Bardo-múzeumban, és ugyanabban az évben 38 embert ölt meg egy merénylő egy szúszai tengerparti nyaralóhelyen. A merényletet az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet vállalta magára.

2015 novemberében robbantásos merényletet követtek el Tuniszban az elnöki őrség egyik autóbusza ellen, 13 ember meghalt, húszan pedig megsebesültek. A robbantást szintén az Iszlám Állam vállalt magára.

A támadások érzékenyen érintették a Tunézia számára fontos turisztikai szektort. A kormány számos intézkedést hozott a terrorizmus elleni harc jegyében.

A 2015 novemberi támadás óta rendkívüli állapot van érvényben az észak-afrikai országban, legutóbb június elején hosszabbították meg egy hónappal.(origo)

 

Kapcsolódó híreink

Mészáros Lőrincék rakták ki a Coca-Cola homoszexuális hirdetéseit.

bojtilaszlo

Jászberényben leállt az Electrolux, 800 dolgozót érint a leépítés

Kiss Albert

Karácsony Gergely lenácizta Wass Albertet

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben