14.1 C
Budapest
2020. július 13., hétfő
Elemi.hu
Hírek

“Olaszországban a koronavírus az elhunyt személyek mindössze két százalékánál volt a halál valós oka”

A fenti nyilatkozat Dr. Walter Ricciardi, az olasz egészségügyi minisztérium egyik tanácsadójától származik. Mint mondta, “a koronavírust nem kell alábecsülni, de tény, hogy a fertőzöttek 80 százalékánál a betegség önmagától, úgymond spontán múlik el.” – hangzott el a Rai Tre olasz közszolgálati televízió csatornáján.

A páciensek 15 százaléka kórházi kezelésre szorul és csak 5 százaléka kerül súlyos állapotba. Két százalékuk hal bele (csak) a koronavírusba. A járvány ideje alatt elhunytak 98 százaléka nagyon idős volt és/vagy több súlyos betegségben szenvedett. A koronavírus legfeljebb valamelyest felgyorsította a “folyamatot”. Esetükben valószínűleg ugyanezt idézte volna elő bármelyik influenzafajta.

Ricciardi szavai szerint

az “elhunytak zöme koronavírussal halt meg, nem pedig a koronavírustól”.

Emiatt másképpen kellene hozzáállni a járványhoz, véli a bátor orvos, aki kijelentésével

alaposan megingatta a “koronahisztériát” gerjesztők táborát,

valamint remélhetőleg némi gondolkodásra készteti a szóban forgó vírus körüli propagandát maradéktalanul elfogadó tömegeket.

Forrás: delhir.info

Kapcsolódó híreink

Európa-bajnok triatlonversenyzőt késeltek meg otthonában

Kiss Albert

Az ír kórházak intenzív osztályain hamarosan nem marad szabad ágy

Dunai Tibor

Négy afrikait vádolnak a 13 éves svéd kislány megerőszakolásával

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben