12.3 C
Budapest
2020. július 13., hétfő
Elemi.hu
Gazdaság Hírek Külföld

Ők már léptek: Az osztrák kormány 4 milliárd eurót ad a gazdaság megmentésére

Villámgyorsan lépett az osztrák kormány, már ami a koronavírus gazdasági hatásait illeti, Sebastian Kurz kormánya komoly tőkeinjekciót ad.

Ausztria 4 milliárd eurót tesz elérhetővé a koronavírus negatív gazdasági hatásainak kezelésére – derült ki a kormányzati bejelentésből, amelyben egyben azt is kihangsúlyozták, hogy az eddigi költségvetési célokat újragondolják majd, és a Sebastian Kurz miniszterelnök által kitűzött költségvetési egyensúly elérését egyelőre elengedik.

A kiegyensúlyozott költségvetés mindig fontos, viszont az ország állampolgárainak egészségének, munkahelyeinek és a stabil gazdaságának megőrzése még fontosabb – fogalmazott a pénzügyminiszter, Gernot Bluemel a döntést követő sajtókonferencián.

A négymilliárd eurós „koronakrízis alap” egyebek mellett kedvezményes hiteleket nyújtana a megszoruló vállalkozások részére, valamint a cégek likviditását is megtámogatná az osztrák kormány, illetve olyan intézkedéseket is tartalmazna, amelynek segítségével csökkenthető a munkaórák száma, és az adóterheket is enyhítenék. Sebastian Kurz elmondta:

„Nem ez az végső gazdaságmentő lépés, amit tervezünk, de szükség volt a gyors beavatkozásra.”

Ausztria lényegében lezárta a határait Svájc és Olaszország felől, és egyre szigorúbb intézkedéseket hoz a mindennapi élet lelassítására és az állampolgárok elkülönítésére is. A legfrissebb adatok szerint az országban a koronavírus 504 embert fertőzött meg, illetve egy halálos áldozatot is követelt.

(Reuters)

Kapcsolódó híreink

Hétfőn jön a vihar!

Dunai Tibor

A ligetvédők elpusztították azt az ősplatánt, amit meg akartak védeni

Dunai Tibor

Egyre fiatalabb gyerekek akarnak nemet váltani Európában

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben