5.9 C
Budapest
2020. március 30., hétfő
Elemi.hu
Belföld Szórakozás

Nincs kockázat a nyári táborok lefoglalásában

Ha a koronavírus-járvány miatt a táborok központi utasításra maradnak el, azaz az Operatív Törzs ilyen döntést hoz, a családokat nem érheti anyagi kár, a szülők által befizetett előlegek visszajárnak. A foglalást azért sem érdemes halogatni, mert ha a szervező jelentkező híján maga mond le a tábor megszervezéséről, a járványhelyzet pedig engedi a programot, sok család hoppon maradhat.

Korainak tűnhet, hogy március közepén a nyári táborokról essen szó, de a világon végigsöprő koronavírus-járvány már most érzékelhetően kihat a 11 hetes vakációra is. A szülők általában már februárban elkezdik tervezni gyermekük szünidei programjait, már csak azért is, mert az előfoglalási kedvezmények kecsegtetőek, ezzel az átlagos 10-15 százalékos áremelkedést sem érzik annyira. Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu vezetője portálunknak arról számolt be, az év első két hónapjában a foglalási hullám 20 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakát, ám a koronavírus megjelenésével drasztikusan visszaestek az érdeklődések és foglalások. – A szülők egyrészt megijedtek, amint hazánkban is felütötte a fejét a járvány, másrészt ilyenkor az ember nem a nyárra gondol, hanem az előttünk álló mindennapokra. A harmadik ok az, hogy nyilván a legtöbb emberben az merült fel, mi van, ha a jelenlegi helyzet miatt nem lesz nyári táboroztatás? – fogalmazott Tóth Béla, aki azt hangsúlyozta, amennyiben a rendezvények központi utasításra maradnak el, azaz az Operatív Törzs ilyen döntést hoz, a családokat nem érheti anyagi kár, a szülők által befizetett előleg visszajár. – Ez a központi utasítás feltehetően csak júniusban születhet, addig pedig sok idő van. Így mégis érdemes kicsit előre gondolkodni, és foglalni, mert nem vállalnak kockázatot.

Hozzátette, ha most nem jelentkeznek a táborokra, azt vonhatja maga után, hogy a szervező cégek, érdeklődés hiányában maguk mondják le a rendezvényeket. – A táborpiacon van 3-4 nagy szervező, akik rengeteg gyereket táboroztatnak, de van számos kis cég, mikrovállalkozás, amelyek nyaranta 3-4 kis turnust csinálnak, így nem mondhatják azt, hogy ők mindenképpen kitartanak, és megszervezik a tábort, hiszen ehhez nekik is helyszínt, szállást kell foglalniuk – hívta fel a figyelmet Tóth Béla, aki szerint ha ezek a cégek visszatáncolnak, mert nincs jelentkező de az Operatív Törzs nem rendeli el a táborok bezárását, a szülök hoppon maradhatnak.

Arra a felvetésre, hogy a szervezők mekkora veszteséggel számolhatnak, ha kitartanak a turnusok megszervezése mellett, és esetleg nem tarthatják meg a táborokat, Tóth Béla azt mondta, az összes táborszervezőnek azt javasolták, a kialakult helyzetre tekintettel tárgyalják újra a megállapodásokat úgy, hogy ha nem lehet tábort szervezni, akkor minden előleget visszakapjanak. – Hogy ezt ki miként tudja megoldani, nem látjuk, de bízunk abban, hogy a vis major helyzetet mindenki megérti – mondta. Hozzátette: nem kizárt az sem, hogy a szervező és a szülő vállal közös kockázatot úgy, hogy a szülő az elmaradt tábor esetén egy előre meghatározott összeget kap vissza.

Kapcsolódó híreink

Az elmúlt 30 évben egyik kormány sem foglalkozott érdemben az állatvédelemmel

Kemény János

Iskolarendészet felállítását tervezi a kormány

Szabó Norbert

Lakásában verték agyon a 65 éves ózdi asszonyt – videó

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben