14.1 C
Budapest
2020. július 13., hétfő
Elemi.hu
Bűnügy Külföld

Nigériában tizenöt embert mészároltak le, majd a temetésükön hatot

Nigéria északnyugati részében terrorista fegyveresek megöltek legalább 21 embert – közölte a helyi rendőrség pénteken.

A bűncselekményt Zamfara államban követték el a térséget terrorizáló fegyveres banditák, akik megtámadták az egyik települést, hogy háziállatokat raboljanak el. Akkor 15 falusit gyilkoltak meg, majd a temetésükön hat másikat.

A nigériai hadsereg rendszeres légitámadásokkal veszi fel velük a harcot, de a katonák tartós jelenléte híján nem sok sikerrel, ezért a helyi politikusok önvédelmi milíciák szervezésére biztatják a lakosokat.

A múlt héten a szomszédos Sokoto államban közel száz embert gyilkoltak meg terroristák. A lakosság által banditáknak nevezett fegyveresek 2011 óta nyolcezer embert öltek meg az országrészben, ahonnan 200 ezren menekültek el az erőszak elől.

A banditák egyelőre nem mutatnak ideológiai elkötelezettséget, de a Nemzetközi Válságcsoport szerint Nigéria északnyugati része a különféle szélsőséges mozgalmak terepévé válhat. A szomszédos országokban működik a Boko Haram dzsihadista csoport.

Forrás: MTI

Kapcsolódó híreink

Lefoglaltak egy iszlámellenes karácsonyfát

Kiss Albert

A csehek a koronavírus miatt is ellenőrzik az országba érkezőket

Szabó Norbert

Részegen támadt a buszsofőrre

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben