4.6 C
Budapest
2020. február 26., szerda
Elemi.hu
Hírek Külföld

Nem gyantázták a heréit a transzgender nőnek.

Az emberi jogok súlyos megsértése…

A kanadai Rex Murphy a National Postban arról írt, hogy amikor kitalálták, hogy minden embernek elidegeníthetetlen emberi jogai vannak, akkor valószínűleg inkább az olyan helyzetekre gondolhattak, mint amik Észak-Koreában vagy Kínában napjainkban folynak, nem pedig olyanokra, mint ami Brit Columbiában történt: egy transz nő (fenti képen) 16 emberi jogi panasszal élt (egyébként főleg bevándorló) női kozmetikus ellen, akik különböző indokokkal (vallási érzékenység, biztonsági okok vagy csak személyes preferenciák miatt) visszautasították, hogy brazilgyantázzák, azaz csupaszra szőrtelenítsék az ügyfél heréit.

A cikk szerint ez egészen abszurd, és felteszi a kérdést, hogy tényleg arra akarunk-e valakit kényszeríteni, hogy az emberi jogok nevében akarata ellenére is mások heréjét és péniszét szőrtelenítse akkor is, ha nem akarja, vallási meggyőződésével ellentétes, vagy egyszerűen nem tudja, hogyan kell csinálni. Szerinte ezt a kérdést emberi jogként kezelni tiszteletlenség lenne például egy észak-koreai börtönből szabadult, megkínzott menekülttel szemben. (National Post/444)

Kapcsolódó híreink

Felszámolják a romániai magyar nyelvű orvosoktatást

Szabó Norbert

Az izraeli hadsereg megerősíti csapatait a “Trump-béketerv” miatt

Dunai Tibor

Kokaint szívtak a tömegoszlatás előtt a rendőrök (Videó)

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben