7 C
Budapest
2020. március 31., kedd
Elemi.hu
Belföld Hírek

Négy idősebb asszonyt támadott meg a többszörösen visszaeső bűnöző

A 27 éves, többszörösen büntetett előéletű, Zala Megyei férfi munkahellyel, megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkezett, ezért elhatározta, hogy saját és élettársa megélhetését oly módon biztosítja, hogy idősebb, fizikai ellenállásra kevésbé képes nők táskáját a vállukról lerántva vagy a kezükből kitépve elveszi. 2018 márciusában összesen négy idősebb asszonyt támadott meg. – írja a Pécsi Törvényszék közleménye

Egy esetben a sértett mellett elhaladva, erőteljes rántással próbálta megszerezni a válltáskát, aki ezt észlelve a táska mindkét fülét megragadva védekezett. A vádlott a sértettet a földre lökte, többször megütötte és megrúgta, így szerezte meg a kézitáskáját a benne levő pénztárcával és iratokkal együtt.

Egy másik alkalommal ugyancsak erőteljes mozdulattal próbálta kirántani a sértett táskáját annak kezéből. De mivel a sértett erősen fogta azt, a táskát nem sikerült egyből megszereznie. A vádlott támadása következtében azonban a nő elveszítette az egyensúlyát és a földre esett. A feje a járdának csapódott és elvesztette az eszméletét. Ezt kihasználva a vádlott a táskát elvette és a helyszínről elfutott. A sértett életveszélyes koponyaalapi töréssel járó sérülést szenvedett.

A Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette, 2 rendbeli rablás bűntette, lopás bűntette, lopás vétségének kísérlete és más bűncselekmények miatt, mint különös visszaesőt halmazati büntetésül 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Kapcsolódó híreink

13 évet kapott a kábitószerkereskedő

Kemény János

Sneider: „jó lesz ez az újfajta tisztogatás” a Jobbikban

Kiss Albert

Soproni és a karácsonyi kereszt: Egyszerre arcátlan és arctalan?

szilardkrebsik

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben