17.7 C
Budapest
2020. augusztus 5., szerda
Elemi.hu
Gazdaság Kiemelt

Nagyon elszállt az alapélelmiszerek ára

Szokatlanul nagy drágulást mért egy hónap alatt a boltokban laptársunk, a Privátbankár.hu, tavaly márciushoz képest pedig majdnem 7 százalékot ugrottak az árak.

A portál cikke szerint az előző hónaphoz képest a tészta 3 százalékot drágult, a rizs pedig 4,4 százalékkal olcsóbb is lett. Összességében az átlagos havi áremelkedés kiugró lett: elérte 3,8 százalékot. Egy év alatt még nagyobbat emelkedtek az élelmiszerárak: az átlagos áremelkedés is megközelítette a 7 százalékot.

Az éves áremelkedést is az alma vezeti, 75 százalékot meghaladó drágulással, de elmondható, hogy az összes alapélelmiszer sokkal többe kerül most, mint egy éve: a rizs (+25%), az UHT tej (+25%), a tojás (+19%), a kenyér (+15%), a krumpli (+11%), a tészta (+13%) és a cukor is (+12%).

Forrás: Privatbankar

Kapcsolódó híreink

Volt köztük “egy-két autófeltörő”, de megdöbbentek, “ó mennyien vannak odanézz”

Kemény János

Rengeteg büntetést szabott ki a rendőrség a lazuló kijárási fegyelem miatt

Dunai Tibor

Zárt kapus lehet a Forma-1

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben