22.7 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Külföld

Nagy-Britanniában meghaladta a húszezret a halálos áldozatok száma

A szombaton ismertetett legújabb statisztika szerint Nagy-Britanniában meghaladta a húszezret az új koronavírus okozta járvány halálos áldozatainak száma.

Az egészségügyi minisztérium bejelentése szerint az elmúlt 24 órában 813 halálesetről számoltak be a brit kórházak.

Ez azt jelenti, hogy az országban eddig 20 319-en haltak meg a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 betegségben.

A nagy-britanniai járvány egy hét alatt csaknem ötezer új halálos áldozatot szedett a múlt szombati adatismertetésben szereplő 15 464 elhunyt beteghez képest.
Stephen Powis, a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) angliai orvosigazgatója nemrég egy sajtóértekezleten még azt mondta: ha a járvány halálos áldozatainak számát sikerül húszezer alatt tartani, az nagyon jó eredmény lenne.

Anthony Costello, a University College London egyetem egészségügyi kutatóintézetének igazgatója a londoni alsóház minapi meghallgatásán azonban nem zárta ki, hogy Nagy-Britanniában akár 40 ezer halálos áldozata is lehet a Covid-19 járványnak.

MTI

Kapcsolódó híreink

F*ck police! – üzeni a pedofíliáért körözött férfi a magyar zsaruknak (+18)

Szabó Norbert

Rablás és kifosztás kevés volt, a testi sértés után előzetesbe tették a fiatalt

bojtilaszlo

Babkonzervet vettünk zokni helyett

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben