4.6 C
Budapest
2020. február 26., szerda
Elemi.hu
Belföld Hírek

MSZP-s parlamenti belépője volt a Fidesz egyik milliárdosának.

A biznisz az biznisz…

2007 és 2018 között állandó parlamenti belépővel járhatott az Országházba, valamint a Képviselői Irodaházba Bessenyei István — tudta meg az Index.

Az utóbbi időben már csak Sarka Kata bulvárszereplő-üzletasszony párjaként — meg nem erősített információk alapján férjeként — emlegetett Bessenyei István az állami megrendelésekkel bőven ellátott Valton-Sec Kft. kisebbségi tulajdonosa.

A Rogán családdal üzletelő milliárdos Bessenyeinek tavaly májusig az MSZP-s Mesterházy Attila szakértőjeként volt belépője a Parlamentbe.

A lap szerint az állandó belépésre jogosító szakértői kártyát 2007. január 29-én állították ki, és furcsa módon – noha hivatalosan minden egyes országgyűlési ciklus elején, amiként a szerződéseket és a foglalkoztatottakra vonatkozó adatokat, meg kell újítani a pártoknak vendégeik névsorát is – egészen 2018. május 31-ig érvényes volt. Hogy Bessenyei mikor, hányszor és miért élt ezzel a lehetőséggel, azt az Országház látogatási rendjét és a beengedést meghatározó illetékesek nem árulják el.

Az MSZP sajtóosztálya nem is erősítette meg, de nem is cáfolta a lap adatait, azaz a Bessenyei István nevére kiállított állandó parlamenti belépő tényét, idejét, számát, ahogyan azt sem, hogy Mesterházy Attila szocialista képviselő kérte ennek kiállítását. Mesterházy Attila, az MSZP korábbi elnök-frakcióvezetője azonban megerősítette a lap értesüléseit és hozzátette: Bessenyei Istvánnak soha nem volt szerződése sem vele, sem az MSZP-vel. (24.hu/index.hu)

Kapcsolódó híreink

Cigányhősök: Integráció vagy szeparatizmus?

Irányi Dániel

Miért hasznos a halálbüntetés?

Dunai Tibor

Kirúgták az MSZP-ből a kokainozós Lackner Csabát

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben