17.7 C
Budapest
2020. augusztus 5., szerda
Elemi.hu
Külföld

Morawiecki: a EU kohéziós eszközeit részben a járvány elleni harcra kell átirányítani

A koronavírus-fertőzés körüli helyzet kezelésére kell átirányítani a Európai Unió kohéziós eszközeinek egy részét – mondta vasárnap este Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő, hozzátéve, ebben az ügyben egyeztetett Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével.

Morawiecki egy lengyel blogerrer folytatott, élőben közvetített internetes beszélgetésben elmondta: az átirányított forrásokból – az állami költségvetés mellett – enyhíteni akarják majd a lengyel gazdaságnak a járvány okozta veszteségeit.

Így  fedeznék  például azoknak a lengyel kisvállalkozóknak a veszteségeit, akik a koronavírus miatt  szombaton hatályba lépett rendelkezés értelmében bezárták éttermeiket, kávéházaikat – fejtette ki Morawiecki.

A von der Leyen által pénteken bemutatott, a koronavírus-járvány gazdasági következményeit enyhítendő, 37,3 milliárd eurós tervezet szerint Lengyelország 7,4 milliárd euró támogatásban részesülne.

(MTI)

Kapcsolódó híreink

A franciák illegális ásatásokat végeznek Szíriában

Kiss Albert

Brit miniszterelnök: Az életemet mentették meg az orvosok

Szabó Norbert

Angliai hétköznapok: Bandaháborúk.

bojtilaszlo

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben