20.6 C
Budapest
2020. július 4., szombat
Elemi.hu
Belföld Bűnügy Hírek

Mohács szocialista polgármesterét álhírterjesztés miatt jelentették fel

Mohács szocialista polgármestere, Csorbai Ferenc szombaton közleményt adott ki annak kapcsán, hogy a Duna-parti városban is regisztráltak egy koronavírusos megbetegedést. A településvezető kijelentette, hogy Mohács úgynevezett „coronaria gócponttá” vált. Müller Cecília országos tisztifőorvos azonban vasárnapi sajtótájékoztatóján cáfolta az állítást. Csütörtökön aztán kiderült, álhírek terjesztése miatt feljelentették a polgármestert – írja a Bama a mohacsiujsag.hu információi alapján.

Csorbai Ferenc szombati közlése szerint:

egy mohácsi személynél beigazolódott a koronavírus-fertőzés gyanúja, egy másik embert pedig a fertőzés gyanújával szállították kórházba. Az igazolt fertőzéssel kezelt beteg több mint száz emberrel találkozott az elmúlt két hét során, ezért a városban akár helyi karantént is elrendelhetnek. Ilyen méretű kontaktálódás esetén a járványügyi tapasztalatok alapján hirtelen nagyszámú megbetegedés várható, akár helyi karantén elrendelésére is sor kerülhet.

A másnap, vasárnap tartott sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvosnak, Müller Cecíliának kellett cáfolnia a polgármester álhírét, és elmondta, hogy nem felel meg a valóságnak az a közlés, hogy Mohácson gócpont alakult ki, hiszen a koronavírusos betegek száma – az ország gyakorlatilag egész területén – egyenletesen oszlik el.

Hangsúlyozta, hogy amennyiben gócpont keletkezne, arról elsőként a hatóság értesül majd és ilyen esetben azonnal meghozzák a szükséges intézkedéseket.

Mohácson azonban nincsen gócpont– húzta alá Müller.

A Bama arról számol be, hogy érdeklődésükre a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon csütörtökön azt közölték, hogyaz esettel összefüggésben feljelentés érkezett a Mohácsi Rendőrkapitányságra, az abban foglaltak vizsgálata folyamatban van.

A nyomozó hatóság a törvényben meghatározott határidőn belül dönt a nyomozás elrendeléséről, vagy a feljelentés elutasításáról, illetve kiegészítéséről.

Forrás: origo.hu

 

Kapcsolódó híreink

Le akarták dönteni egy spanyol hódító szobrát Új-Mexikóban, egy férfit meglőttek

Dunai Tibor

A Mi Hazánk több jelöltet állított, mint a Momentum és az LMP együttvéve

Kemény János

Babos Tímea harmadik Grand Slamjét nyerte párosban

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben