5.8 C
Budapest
2020. március 31., kedd
Elemi.hu
Bűnügy Hírek Kiemelt

“Minden szava hazugság” – villámriport a Hunnia-ügy tárgyalásáról

A vád koronatanújának, Soós Tibornak a meghallgatásával folytatódott a Hunnia-ügy tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. A több, mint egy évtizede zajló ügyben Budaházy Györgyöt és 17 társát terrorizmussal vádolja az ügyészség. 

A tervek szerint napokig hallgatja majd meg a bíróság a vád koronatanúját, Soós Tibort. A mai tárgyaláson a Budaházyékra terhelő vallomást tevő Soós zavart, hosszú hallgatásokkal tűzdelt, ellentmondásos történeteket idézett fel órákon keresztül tanyasi edzésekről, Planetárium melletti megbeszélésekről, Lesencefaluról, Csintalan Sándor megveréséről és  labdaátadásról. Azt állította, hogy volt, ahol ott volt, volt, amiről csak hallott. Érdemes kiemelni: Soós, miközben arra emlékezett, milyen kávét ivott Budaházy György tizenkét éve egy megbeszélésen, arra nem tudott válaszolni, hogyan tartotta a kapcsolatot a feltételezett szervezettel, ahogy arra sem, mi volt akkor az email-címe vagy, hogy hogyan került kapcsolatba Budaházy Györggyel.

“Fejből nem emlékszem, mi történt…”,

volt a tanú leggyakoribb válasza, amikor a bíró keresztkérdéseknek vetette alá Soós állításait. Miközben arról nyilatkozott, hogy az úgynevezett diósdi felmérőn kik és mit főztek bográcsban, azt nem tudta megmondani, milyen ruhát viseltek a résztvevők. A bírói kérdésre ugyanakkor, miszerint ott miért kellett a Molotov-koktél készítését gyakorolni, hogyan kell elkészíteni, nem emlékezett. A meghallgatás néhol már annyira komolytalannak tűnt, hogy nemcsak a védők nevettek, hanem a bíró is elmosolyodott a vád tanújának szavain, aki egy megfigyeléses történetben például azt emelte ki, hogy ő nem volt hajlandó közlekedési kihágást végrehajtani. Az elsőrendű vádlott, Budaházy György röviden csak annyit reagált Soós vallomására: “Minden szava hazugság!”

Joó György – elemi.hu

 

 

Kapcsolódó híreink

Nyolcadik kerület: Barátnőjét késelte meg a nő.

bojtilaszlo

Antifasiszták rongálták meg a Mi Hazánk központi irodáját

szilardkrebsik

Kiverte a biztosítékot Mága 350 milliós állami támogatása

bojtilaszlo

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben