17.7 C
Budapest
2020. június 5., péntek
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Sport

Minden Forma-1-es csapat gyárában egészségügyi felszerelések készülnek

Minden Forma-1-es istálló gyárában egészségügyi felszerelések készülnek, mondta Jánvári Zsolt, a Williams versenycsapatának magyar tagja.

Elindult egy közös projekt a Forma-1-es csapatokkal és az egészségügyi felszereléseket gyártó cégekkel arról, hogy a felszabadult gyártókapacitást megpróbálják hasznosítani, például lélegeztetőgépeket, maszkokat gyártsanak.

“Tudomásom szerint minden Forma-1-es istálló benne van ebben a projektben, és ott igyekszik segíteni, ahol tud, tehát manapság mindenki egészségügyi felszereléseket gyárt”

– nyilatkozta az M1 aktuális csatornán szombaton Jánvári Zsolt.

Jánvári Zsolt

Elárulta azt is, hogy a Williams összeállt egy angol céggel, amely eddig heti hét darab lélegeztetőgépet gyártott, most viszont megpróbálják feltornázni heti kétszázra, és úgy néz ki, ez sikerül is.

“Folyamatosan pörgetik fel a darabszámot, jól haladunk, eddig minden rendben van”

– közölte Jánvári, aki az eszközök végső tesztelését végzi.
Hozzátette, mindenki önként jelentkezett a programra és nagyon lelkesen dolgozik, de alapvetően az összes csapat versenyezni szeretne.
A Forma-1-es idény március 15-én kezdődött volna Ausztráliában, de azt a futamot, majd további hetet törölni, vagy halasztani kellett a világjárvány miatt. Jelen állás szerint leghamarabb a június közepére tervezett Kanadai Nagydíjon kezdődhet a szezon.
Jánvári felidézte, hogy három héttel ezelőtt Melbourne-ben nagyon szomorúan vették tudomásul a híreket, mindenki nagyon szeretett volna versenyezni, dolgozni. Annyira rossz volt a hangulat, hogy többen megkönnyezték a halasztást.
Hozzáfűzte, a folytatásról még mindig nincs hivatalos információjuk, továbbra is képlékenyek a tervek, de remélik, hogy a módosított versenynaptár tartható lesz.

“Aktív élethez vagyunk szokva, most mindenki a földre van kényszerítve, itthon kell ülnünk, ez elég rossz hatással van ránk” – magyarázta.

A Williams jelenlegi, a Haas korábbi munkatársa közölte, amennyiben sikerül megvalósítani a nyári kezdést, akkor élete legnehezebb szezonja elé néz, mert

“ha ennyi versenyt bezsúfolnak a maradék időre, akkor minden héten úton leszünk”.

Mint kifejtette, a versenyautók készen vannak, a csapatnak már nem nagyon van munkája velük, sőt a fejlesztéseket le is állították, hogy senki ne tudjon előnyt kovácsolni a helyzetből.

 “Az alkatrészek is készen vannak, nekünk ilyenkor már csak a versenyekre kellene összpontosítanunk” – magyarázta.

MTI

Kapcsolódó híreink

A Mi Hazánk is lemondja március 15-ei nagygyűlését

Dunai Tibor

Minden középület és egymillió háztartás tetején helyez el napkollektorokat Szöul városa

bojtilaszlo

Több mint 150 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben