21 C
Budapest
2020. augusztus 9., vasárnap
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Külföld

Mind a 10 életmentő megfulladt akik egy fuldokló fiút akartak megmenteni

Tizenegy ember vízbe fulladt Észak-Egyiptomban a Földközi-tenger egyik veszélyes partszakaszán, ahol a sziklák között sebesen áramlik a víz.

A helyi turisztikai hivatal beszámolója szerint a végzetes eset Alexandria egyik strandján történt, ahol egy fiatal fiú a vízbe szaladt, majd fuldokolni kezdett. Egy férfi sietett segítségére, de őt is elragadta a víz.
Ezután egy csoport kilenc tagja szaladt a tengerbe, hogy megmentse a fuldokolókat, de mindannyian meghaltak – mondta Dzsamál Rasad vezérőrnagy.

A helyi katasztrófavédelem hat holttestet emelt ki a vízből,  a többiek után még kutatnak.

Az Alexandria közeli strandok népszerűek, azonban jelenleg a koronavírus-járvány miatt zárva vannak, életmentők sincsenek a parti őrhelyeken.

A csoport tagjai kora hajnalban mentek ki a tengerparti strandra, mert attól tartottak, hogy a rendőrök, akik vigyázzák a járvány alatti tilalom betartását, elkapják őket – derült ki a hatósági beszámolóból.

Az egyiptomi Palm Beach veszélyes partszakaszáról ismert. A helyi sajtó szerint itt minden évben sokan a vízbe vesznek, mert nagyon erősek az áramlatok, és sok a szikla. Tavalyelőtt, 2018-ban 21 haltak meg.

Számos parlamenti képviselő többször is követelte már az itteni strandok bezárását.
A mostani baleset komoly aggodalmakat váltott ki Egyiptomban, ahol nyáron 38 Celsius-fokos a hőség, és az emberek a járványtilalom ellenére igyekeznek a vízben enyhet találni a meleg elől.

MTI

Kapcsolódó híreink

Drasztikusan növelhették a kihalással fenyegetett őshonos fajok számát az ausztrál bozóttüzek

Kiss Albert

Gyálon is ég a Jobbik – visszaléptek a jelöltek

szilardkrebsik

Mi Hazánk: A bankokat is sarcolja a kormány, ne csak az önkormányzatokat!

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben