22.9 C
Budapest
2020. július 6., hétfő
Elemi.hu
Gazdaság

Miközben a fizetések csökkentek, az árak durván megemelkedtek a boltokban

A magyarok 57 százaléka érzi úgy, hogy a koronavírus-járvány következtében kialakult gazdasági válságban legalább több mint tíz százalékkal nőttek az árak az egy évvel ezelőttihez képest – derült ki a Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató által készített reprezentatív közvélemény-kutatásból.

A megkérdezettek 32 százaléka, vagyis csaknem harmada, úgy véli, az infláció 5-10 százalék közé tehető, míg a válaszadók 8 százaléka szerint valójában 1-5 százalékos árnövekedés történt csupán.

A válaszadók harmada (egészen pontosan 32 százaléka) látja úgy, hogy 5-10 százalék közötti az éves drágulás, míg további 8 százalék érzékelt kis mértékű, 1-5 százalék közötti növekedést.

Mindössze minden harmincadik megkérdezett mondta azt, hogy nem érzékelt árnövekedést a mindennapokban.

A KSH május 8-án publikálta az április inflációs számokat. Az akkori bejelentés szerint áprilisban gyakorlatilag összeomlott az infláció, mivel a márciusi 3,9 százalék után áprilisban 2,4 százalékra esett az év/év infláció. Ennek apropóján készíttette el a Napi.hu a maga felmérését, hogy megtudjuk, az átlagember hogyan vélekedik erről.

(Napi.hu nyomán)

Kapcsolódó híreink

13 éves, korábban már rabolt, de most késelt a lány

Kiss Albert

Az idén már a teljes cafeteria-juttatás több mint kétharmadát a SZÉP-kártya teszi ki

Szabó Norbert

Madárinfluenza: 200 ezernél is több baromfit öltek le Kerekegyházán és Lajosmizsén

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben