22.7 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Bűnügy Hírek

Migránsok támadták meg a kalauzt egy erdélyi vonaton

Bevándorlók zaklatták egy vonat utasait Erdélyben, a magyar határ közvetlen közelében. Egy nőt kiraboltak, több más utassal arabul kiabáltak, fenyegették őket, megpróbálták ellopni az értékeiket – tudósít a hirado.hu.

Líbiainak mondták magukat, de semmilyen papír nem volt náluk. Korábban menedékkérelmet nyújtottak be Romániában, így az uniós szabályok szerint nem lehetett őket bezárni, őrizetbe venni, szabadon utazhatnak az országban – hangzott el az M1 Híradójában.

Fenyegetően kiabált és lökdöste egy migráns a Temesvár-Nagybánya között közlekedő vonat kalauzát a hétvégén. Az egyik utas felvételein az is látszik, ahogy a magát líbiainak mondó férfi többször próbálja megütni az ellenőrt.

Később, már társai gyűrűjében is folytatta a fenyegetőzést. Nem sokkal korábban a román hatóságok a magyar határhoz közeli Érmihályfalváról indították útnak őket a nagysomkúti befogadóállomásra. A vonaton azonban több utast is zaklattak, illetve volt, akit ki is raboltak. Amikor a kalauzok figyelmeztették az utasokat a veszélyre, azzal fenyegetőztek, hogy elvágják a torkukat.

A migránsokat végül Nagykárolyban szállították le a vonatról. A kalauz ott kétségbeesetten mesélte el a rendőröknek, hogy mi történt. A három férfit kihallgatták.

Pénzbírságot róttak ki a migránsokra rendbontás miatt, ugyanis egyelőre nem érkezett írásos feljelentés ellenük, miután itt a nagykárolyi állomás rendészetén kihallgatták őket, elszállították a nagysomkúti menekültszállásra.

A Bihar Megyei Határrendészeti Hivatal Közleménye szerint mivel a három férfi korábban menedékjogot igényelt a Máramaros Megyei Bevádorlási hivatalnál, ezért nekik nem kötelességük hivatalos kíséretet biztosítani melléjük, szabadon járhatnak-kelhetnek bárhol az országban. A migránsok célja feltehetően Magyarország volt, és innen akartak Nyugat-Európába jutni.

Hétfő délután csendes volt a nagykárolyi vasútállomás. Néhányan vártak csak a vonatokra. A városban élők azt mondják, felháborítja és elkeseríti őket a támadás.

(hirado.hu)

Kapcsolódó híreink

Az EU-nak felszabadult 1 GB tárhelye

Dunai Tibor

Kikiáltották Dél-jemen autonómiáját

Joó György

Donald Trump az első amerikai elnök aki részt fog venni az abortuszellenes felvonuláson

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben