18.8 C
Budapest
2020. május 29., péntek
Elemi.hu
Belföld

Mi Hazánk Mozgalom: Ne csak a multik legyenek fontosak!

Dr. Fülöp Erik, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője online sajtótájékoztatót tartott “Ne csak a multik legyenek fontosak! Ne felejtsék el a magyar kis- és középvállalkozókat se!” címmel, melyben ismertette pártja javaslatait a nehéz helyzetbe került magyar vállalkozók megsegítése érdekében.

Dr. Fülöp Erik elmondta, az elmúlt napokban számos megkeresést kaptak olyan kis- és középvállalkozóktól, akik valamely nagyobb bevásárlóközpontban vagy esetleg plázában bérelnek kisebb üzlethelyiséget. A kijárási korlátozás bevezetésével és a koronavírus terjedésével az ő forgalmuk jelentősen lecsökkent. Sokan vannak közöttük, akiknek teljesen be is kellett zárniuk, így elestek – gyakran egyetlen – bevételi forrásuktól.

Rendkívül etikátlannak tartjuk, hogy nagyon sok esetben nekik továbbra is fizetniük kell a bérleti díjat a bérbeadóknak

– jelentette ki a képviselő, majd hozzátette, szintén etikátlan, hogy a közös költségeket is teljes egészében nekik kell kigazdálkodniuk.

A Mi Hazánk Mozgalom úgy érzi, a kormány ebben a nehéz helyzetben magára hagyta a kis- és középvállalkozókat. Éppen ezért tesznek javaslatot Magyarország kormányának, hogyan lehetne a fent említett rétegeken segíteni. Mint mondta:

Mi úgy gondoljuk, és azt tartanánk jónak, hogyha a bérbeadók ebben a helyzetben egyáltalán nem tartanának igényt ezeknek a bérleti díjaknak a beszedésére.

Fülöp Erik szerint, ha a bérbeadók nem hajlandóak eltekinteni a díjak beszedésétől, akkor a kormánynak kellene vállalna egy mögöttes segítségnyújtást. Ez esetben az állam fizetné ki ezeket az esedékes havi bérleti díjakat.

A közös költségek tekintetében a Mi Hazánk azt tartaná tisztességes eljárásnak, ha az ilyen esetekben az megoszlana a bérbeadó és a bérlő között, hiszen etikátlan, hogy a teljes összeget mind a mai napig a bérlőknek kell kigazdálkodniuk.

Elemi.hu

 

Kapcsolódó híreink

Nem létező röplabda csapatnak épülhet milliárdos csarnok.

bojtilaszlo

Segítsük az időseket! – tudnivalók a koronavírusról

Szabó Norbert

Országos tisztifőorvos: az egészségügyi ellátások fokozatosan indulnak újra

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben