6.1 C
Budapest
2020. február 27., csütörtök
Elemi.hu
Belföld Hírek

Mi Hazánk: csökkentsék 5%-ra a gyermekneveléshez szükséges termékek áfáját.

Dúró Dóra tartott sajtótájékoztatót…

A Mi Hazánk a tanévkezdés terheinek csökkentése érdekében azt kezdeményezi, hogy a gyermekneveléshez szükséges termékek áfáját mérsékeljék a legalacsonyabb, öt százalékos szintre – mondta Dúró Dóra, az ellenzéki párt elnökhelyettese, független országgyűlési képviselő szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A politikus javasolta továbbá, hogy az állam – a nyugdíjakhoz hasonlóan – minden évben növelje az infláció mértékével megegyező mértékben a családtámogatásokat.
Dúró Dóra szerint ezekre a lépésekre azért van szükség, mert az államnak a jelenleginél nagyobb mértékben kellene támogatnia a gyermekek beiskoláztatását, mivel azt kötelezettségként írja elő a családoknak.
Kiemelte, különböző becslések szerint az iskolakezdés gyerekenként 35-40 ezer forintos költséggel jár, amit sok szülő csak személyi kölcsön felvételével tud finanszírozni.
Dúró Dóra kitért arra is, hogy a Mi Hazánk elnökének, Toroczkai Lászlónak a polgármestersége óta minden évben valamilyen “kézzel fogható” támogatást kapnak az ásotthalmi családok. Példaként említette, hogy idén minden helyi gyerek ingyenes iskolatáskához juthat.
Az ellenzéki képviselő kérdésre azt mondta, az önkormányzati választásokra valójában “Gyurcsány Ferenc osztja a lapokat a baloldalon”, aki az európai parlamenti választások után az “egyesült balliberális tömb vezető politikusa” lett.(MTI)

Kapcsolódó híreink

Pepsi Music 2019 Beyoncé Exclusive

Ghost Spy

Lezuhant egy tűzoltó-repülőgépen Ausztráliában, mindenki meghalt

Dunai Tibor

Szlovénia ismét bevezethetné a sorkatonai szolgálatot

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben