28.8 C
Budapest
2020. augusztus 13., csütörtök
Elemi.hu
Belföld Hírek

Mexikói munkások a rossz munkakörülmények miatt tiltakoztak Budapesten

Wtf?

Munkaruhás férfiak egy csoportja egy mexikói zászlót tartva vonult a Dózsa György úti metró megálló mellett, a Váci út kifelé tartó oldalán. A munkások láthatósági mellényén egyébként két magyar cég neve volt olvasható. A dologgal kapcsolatban az index.hu megkereste a mexikói nagykövetséget, akik kérdésükre megerősítették, hogy a munkások a nagykövetségre tartottak.

“A MAI NAPON MEXIKÓI MUNKAVÁLLALÓK KERESTÉK FEL A NAGYKÖVETSÉGET, AZZAL A CÉLLAL, HOGY PANASZT TEGYENEK AZ ŐKET FOGLALKOZTATÓ MAGYAR CÉG BÁNÁSMÓDJA ELLEN.”

“A Nagykövetség fogadta a megjelent munkavállalók egy szűkebb csoportját, hogy helyzetüket megismerve jogi eszközökkel segíthesse egy olyan párbeszéd kialakulását, amely a mexikói munkavállalók és az alkalmazó cég, a T-Trans Főép javát egyaránt szolgálja.” – írták közleményükben. (index)

Kapcsolódó híreink

Magyar találmány állítja meg a koronavírust?

Kemény János

Miskolc új vezetése alanyi jogon ad húszezer forintot a születendő gyermekek után

Szabó Norbert

Spanyolországban 170 ezerhez közelít a fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 17 ezer felett van

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben