17.3 C
Budapest
2020. augusztus 12., szerda
Elemi.hu
Bűnügy

Mentősre támadt, felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték

Felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki azzal a nővel szemben, aki a segíteni szándékozó mentősökkel indulatosan viselkedett, egyiküket meg is ütötte.

 A vád szerint egy harmincnyolc éves nőhöz 2018. június 22-én a hajnali órákban mentőt kellett hívni. Az ittas állapotban lévő nő agresszívan viselkedett, szidalmazta a mentőszolgálat munkatársait és a mentőtisztet megütötte, valamint megkarmolta. A sértett könnyű sérüléseket szenvedett.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nővel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben szabjon ki – végrehajtásában felfüggesztett – börtönbüntetést a vádlottal szemben.

A bíróság a bántalmazóval szemben egy év nyolc hónap börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

Az ügyészség az indítványának megfelelő büntetést tartalmazó büntetővégzéssel szemben nem kérte tárgyalás tartását, a vádlott és a védő a döntéssel szemben élhet jogorvoslattal.

A Fővárosi Főügyészség külön felhívja a figyelmet, ahogy eddig, úgy ezután is szigorúan fellép a társadalom számára kiemelten fontos tevékenységet ellátó mentőszolgálati munkatársak elleni támadások esetén.

Kapcsolódó híreink

Megöllek, üvöltötte a rendőröknek, és rohanni kezdett feléjük

Kiss Albert

Halálra verte élettársát a kocsmából hazafelé

Szabó Norbert

Megmutatjuk a Deák téri gyilkost és bandáját

szilardkrebsik

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben