26.9 C
Budapest
2020. augusztus 4., kedd
Elemi.hu
Bűnügy Kiemelt

Megverte hetvenkét éves, Parkinson-kóros édesapját az ittas férfi

A Tatabányai Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki édesapját azért rúgta meg, mert az nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy a fia az ebéden gúnyolódott.

A vádirat szerint az ittas állapotban lévő 38 éves férfi 2019. április 07. napján a délutáni órákban a vértesszőlősi lakásban az elkövetéskor 72 éves, baloldali testbénulás utáni állapotban lévő és Parkinson-kór ban szenvedő édesapjával összeszólalkozott. A sértett nemtetszését fejezte ki a fiának amiatt, mert az kifogásolta az ebédet, arra gúnyos megjegyzést tett.

A férfi ezt követően a bakancsos lábával a kanapén ülő édesapja jobb lábát erősen megrúgta,  valamint egy alkalommal ököllel a sértett arcába vágott, melytől a sértettnek a jobb lábszárán és a homlokán egyaránt horzsolt sérülése keletkezett, ezek 8 napon belül gyógyultak.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint írja elő kötelezettségként, hogy jelentkezzen közfoglalkoztatásra, továbbá vegyen részt a pártfogó felügyelő által szervezett szociális készségfejlesztő és agresszióhelyettesítési tréningen.

 

Kapcsolódó híreink

Több mint 400 halálesetet okozott az Ausztrál bozóttüzek füstje

Dunai Tibor

Bozótvágó késsel akart a vitának véges vetni

Szabó Norbert

Kővel akart pénzt kivenni, a rendőrök elfogták a nőt

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben