12.3 C
Budapest
2020. július 13., hétfő
Elemi.hu
Belföld Bűnügy

Megöltek egy 95 éves érdi asszonyt a házáért

Letartóztatást indítványozott a Pest Megyei Főügyészség azzal a negyven év körüli férfival szemben, aki szétgyógyszerezett, majd megölt egy 95 éves asszonyt, hogy megszerezze a vagyonát és az ingatlanjait.

A gyerekes férfi egy felújítási munka során ismerkedett meg  tavaly tavasszal az idős nénivel.  A bizalmába férkőzött, és titokban nyugtatót valamint altatót adagolt neki azért, hogy zavart tudatállapotba hozza. Ezt követően rávette az idős asszonyt, hogy engedje át neki használatra az érdi házát, majd később aláíratott vele egy öröklési szerződést erről a házról és egy másik ingatlanról is.

A jó idő beköszöntével az idős asszony kiköltözött az érdi házba, de a családos férfi ott is tovább folytatta a gyógyszerezését, aminek hatására az asszony teljesen legyengült.Az egyik júniusi napon a férfi szándékosan úgy bántalmazta az idős áldozatát, hogy ne hagyjon rajta külsérelmi nyomot. Az idős asszony bordatörést, tüdőzúzódást és mellűri vérzést szenvedett el, amelyek következtében megfulladt.

A halált az elkövető jelentette be, magát az elhunyt rokonának beállítva és – mivel külsérelmi nyom nem keletkezett a nő testén – a kiérkező mentősöknek és orvosnak úgy nyilatkozott, hogy nem kér boncolást. Ezt követően pedig férfi fia azonnal be is költözött a házba. A nyomozó hatóság nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsították meg.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a férfi nem tett vallomást a gyanúsítotti kihallgatása során. A főügyészség pedig szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatást.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottat meghallgatta, majd az indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyilkossággal gyanúsított férfi letartóztatását.

(forrás: 24.hu)

Kapcsolódó híreink

A nap híre: Bolhairtót lopott Miskolcon, keresik a rendőrök

Kiss Albert

Országos tisztifőorvos: ötszáz fő alá csökkent a kórházban ápoltak száma

Szabó Norbert

Arcpirító: 2800 forintért árulják a csirkemellet a Lehel piacon

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben