32.6 C
Budapest
2020. augusztus 8., szombat
Elemi.hu
Belföld Hírek Környezetvédelem

Mégis betiltják az egyszer használatos műanyagokat Magyarországon

Nem is szavazhatták volna meg jobbkor ezt a törvényt, mint a műanyagmentes hónap elején.

Talán az egyik legszuperebb hír, ami a műanyagmentes hónapban érkezhetett, az az, hogy a parlament péntek délelőtt végül megszavazta azt a törvényt, miszerint betiltják az egyes egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalát.

Először májusban esett szó arról, hogy 2021 januárjától betiltanák Magyarországon az egyszer használatos műanyagokat. A műanyag poharak és más egyszer használatos műanyag termékek mellett a könnyű, eldobható zacskók tűntek volna el boltokból, az előzetes tervek szerint az Unió által szabott határidő előtt. Ezt nem sokkal később visszavonta a kormány a járványhelyzetre hivatkozva.

Szerencsére ma mégis megszavazták a törvényjavaslatot, így 2021 júliusától végre eltűnnek majd az egyszer használatos műanyagok az életünkből.

Forrás: nosalty

Kapcsolódó híreink

Drasztikusan csökken a légszennyezettség

Dunai Tibor

A pesti vásárló 119 ezret, a szabolcsi 62 ezret költ

Szabó Norbert

Elutasította a Fidesz az SMA-s gyerekek megsegítését

bojtilaszlo

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben