Megérkezett az első gólya

2020. február 11-én megérkezett és berepült vassurányi fészkébe a helyiek által Suri névre keresztelt fehér gólya, aki majdnem napra pontosan ugyanakkor érkezett, mint 2019-ben.

Üdv Itthon, Suri!

Ezekkel a szavakkal köszöntötték a mellékelt fotó mellett a Vassurányi Élet közösségi oldalán Surit azután, hogy kedden újra visszatért kedvenc vándormadaruk.

A tavasz első hírnökei viszont mindig a gólyák. Vas megyében már meg is érkezett az első gólya, mégpedig egészen pontosan Vassurányba, és már el is kezdte rendezgetni a fészkét. Suri a településről kapta a nevét, és csakúgy, mint tavaly, idén is ő az első gólya megyénkben, sőt könnyen előfordulhat, hogy az egész országban.

2018-ban és 2019-ben is ő viselte ezt a “címet”. Érdekes az időzítése is, ugyanis majdnem napra pontosan ugyanekkor érkezett 2019-ben is. Mindössze két nap a differencia, vagyis 2020-ban két nappal korábban kaptunk jelzést, hogy közeledik a tavasz.

Köszöntünk itthon Suri, és szurkolunk, hogy ne legyenek fagyos napok, mielőbb jöjjön a tavasz – írták Suri Facebook oldalán!

Forrás: csodalatosmagyarorszag.hu