Megbüntették a Csíki Sört, mert Székelyföldön magyarul reklámozott.

By on 2019.08.09. 0 130 Views

Újabb magyarellenes provokáció…

Nem telik el úgy hét, hogy ne történne valamilyen provokáció Romániában az erdélyi magyarokkal szemben. Most épp a román hatóságok a székelyföldi manufaktúrát, a Csíki Sört azért büntették meg, mert a cég a magyarlakta Székelyföldön magyarul merte reklámozni a termékeit.

A Magyarországon is híressé vált Csíki Sör manufaktúrát büntették meg 10.000 lejre – közel 700 ezer forintra – a román hatóságok, mivel a 70 százalékban magyarok lakta Székelyföldön magyarul merték a termékeiket reklámozni.

Meg is jegyzik a román hatóságoknak címzett, ironikus, keserű közleményükben:

Köszönjük nektek, hogy a kisebbségek védelmét “példaértékűen” kezelitek. Köszönjük nektek, hogy Székelyföldön a magyart IDEGEN nyelvként ítélitek meg.”

Továbbá így írnak: “És nem utolsó sorban köszönjük ezt a 10.000 lejes büntetést, amit azért állítottatok ki, mert Székelyföldön, ahol a lakosság több mint 70%-a magyar, mi vettük a bátorságot, hogy magyar nyelven készítsük reklámainkat. Csak így tovább!”

Múlt héten a Craiova-Honvéd visszavágón Trianon-pólóban, rasszista dalokat énekelve fogadták a magyar szurkolókat, majd egy hanggránáttal dobták fejbe a játékvezetőt. A cél – a román hatóságok közreműködésével – a magyar játékosok alattomos megfélemlítése volt.

De néhány napos hír az is, hogy az erdélyi Kolozsváron felavatták a Budapestet megszálló, és végigrabló román tábornok szobrát. De nem kell sokat visszamennünk az időben, hogy emlékezzünk a román huligánok úzvölgyi katonatemetőben – szintén a román hatóságok közreműködésével – végbevitt gyalázatos és kegyeletsértő viselkedésére.(origo.hu)